Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ВЕЖБАЊЕМ  ДО ЗДРАВЉА
РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА
“АКТИВНИЈА СРБИЈА”

ВЕЖБАЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

Протекле суботе, на Градском тргу, у склопу пројекта “Активнија Србија” одржан је јавни час вежбања. Пројекат “Активнија Србија” има за циљ подизање свести грађана о томе колико је важна физичка активност, правилна исхрана и очување здравља, а град Шабац и Градски базен су га подржали и учествовали у његовој реализацији.
Масовном јавном тренингу на коме су суграђани могли бесплатно да вежбају окупило се више од 100 учесника.
-Шапчани су се радо одазвали и нама је јако драго због тога. Имамо искуства у раду са нашим суграђанима, а овај пројекат смо подржали из разлога што делимо заједничке принципе и погледе на здрав живот и здрав начин тренинга – истакла је Јелена Лазић, ПР Градског базена.
У последњих неколико година, рађена су истраживања која су дала поражавајуће резултате. Чак 65 одсто грађана Србије се не бави ни једном физичком активношћу. Овим истраживањем углавном су обухваћени адолесценти код којих је све више присутан проблем гојазности и дијабетеса.
- Статистику која је поражавајућа можемо мењати сваки дан по мало. Битно је да почнемо, јер то доприноси лепшем и здравијем животу. Знам да је Шабац активан град и има много спортских догађаја, тако да људима у њему то не би требало да буде проблем – истакла је Тања Банђур, амбасадор пројекта.
Тим стручњака, заједно са Др Вуком Стевановићем, потрудио се да грађанима предочи предности физичке активности и здраве исхране у борби са гојазношћу.
-Концепт тренинга је тако осмишљен да може да задовољи потребе и најмлађих и најстаријих суграђана. Свако може да учествује у тренингу почевши од благог загревања, истезања и активације одређених група мишића до вежби снаге. Тренинг није претерано захтеван, траје 45 минута и то је основа која може да послужи људима како код куће да га конципирају – навео је Стевановић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa