Инфо

28. јун 2018.28. јун 2018.
ЗАСЛУЖИЛИ СМО ВИШИ РАНГ
“МАЧВА” БОГАТИЋ ПОНОВО У ЗОНИ

ЗАСЛУЖИЛИ СМО ВИШИ РАНГ

Богатић поново има зонаша, а како истичу у “Мачви” успех је донела потпуна посвећеност циљу вишег ранга. Клуб кадар да одговори свим изазовима вишег ранга. Циљ постати стабилан зонаш
Некада је “Мачва” из Богатића играла и Српску лигу, но умела је и да падне на ниске гране. Ипак, у редовима “црвено-црних” из мачванске варошице уверени су да су тешки дани иза клуба, а као доказ тога имају место у вишем рангу, зонски фудбал на који се дуго чекало у Богатићу. Сви окупљени и посвећени једном циљу, пласману “горе”, донели су резултат уверен је тренер Богатинаца у претходној сезони Миша Станковић.
-Заслужили смо успех. Имали смо, по мом мишљењу, најквалитетнији тим, али и играче који су свесни одговорности и високих циљева, редовно долазили на тренинге, радили и у том сегменту смо били изнад ранга у коме смо се такмичили. Уз квалитет имали смо и физички спреман тим. Већ на почетку смо дошли на лидерску позицију и чували је до краја - истиче Станковић.
Статистика и нумеричке вредности издвајају појединце, али тренер не жели било кога да истиче, већ истиче тим и заједништво на путу до успеха. Нова лига, нови, јачи ривали, подразумевају и промене у тиму.
-Циљ “Мачве” је стабилизација у овом рангу. Биће то јака и занимљива лиге у којој ће се вероватно четири или пет екипа издвојити, док ће остали бити између средине и борбе за опстанак. Треба појачати тим, потребна су и организациона појачања, но овај клуб и средина имају све неопходно за то и не сумњам да ће “Мачва” спремно дочекати почетак сезоне.
Играчи су добили одмор после првенства, а убрзо ће, истиче Станковић, разговарати са управом о наставку сарадње, а потом и о плановима припрема.
-Успели смо заједно и чим желимо разговоре, значи да постоји обострана жеља за наставком сарадње. Разговараћемо и ако се договоримо, одмах започињемо и стварање тима за Зону, но корак по корак - закључује Миодраг Станковић
Ипак Баљак
Непосредно пред закључење овог броја, неколико дана после разговора са Станковићем, добили смо информацију да сарадња “Мачве” и овог тренера неће бити настављена, те да ће “црвено-црне” из Богатића у наредној сезони предводити нови стратег. Нови тренер биће Дарко Баљак, некадашњи фудбалер који је највећи траг оставио играјући за зрењанински “Банат” у Супер лиги, а претходне сезоне је тренерски посао обављао у екипи “Радничког” из Сремске Митровице са којим није успео да избори опстанак у Српској лиги “Војводина”.
У изјави за “Спортски журнал” Баљак је рекао да, иако је реч о дебитанту, нема размишљања о борби за опстанак, већ да је циљ пласман што ближи врху новоформиране групе зонског ранга.

СЕЗОНА У
БРОЈКАМА
У 30 одиграних кола фудбалери из Богатића освојили су 69 бодова, остваривши 22 победе, три ремија, а претрпели су и пет пораза. Постигли су 56 голова, примили 16. Уз највиши бодовни салдо, они су и најбољи гостујући тим и екипа са најбољом одбраном. Интересантно је да је на утакмицама “Мачве” виђено просечно најмање голова по мечу. Навалу је предводио Марко Николић са 19 погодака.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa