Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
Шабац двоструки шампион локалног развоја
НАЛЕД УРУЧИО НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА У СРБИЈИ

Шабац двоструки шампион локалног развоја

Награде за две категорије – “Сервис грађана” и “Подршка привреди”, уручио је градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић на националној конференцији о локалном економском развоју у Скупштини града Београда.
Шабац је двоструки шампион такмичења “Шампиони локалног развоја” које су организовали Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) и Радио-телевизија Србије.
Награде за две категорије – “Сервис грађана” и “Подршка привреди”, уручио је градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић на националној конференцији о локалном економском развоју у Скупштини града Београда.
Решење за које је Шабац награђен у категорији “Подршка привреди” је“оне-стоп-схоп за привреду”, које омогућује привредницима да своје послове уз помоћ ефикасне локалне администрације завршавају на једном месту уз стално ослушкивање њихових потреба и праћење пословања.
У категорији “Сервис грађана” Шабац се издвојио по јединственој одлуци да омогући грађанима да одлучују како ће бити потрошен новац од пореза на имовину.
На конкурсу је учествовало 33 града и општине са 42 пријаве у пет категорија. Награђено је осам градова и општина које су реформама администрације и применом нових модела приступа значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли инвестиције и успоставили сарадњу са постојећом привредом.
Шабац је једини град који је шампион у две категорије.
- Почаствован сам чињеницом да смо од пет категорија успели да будемо шампиони у две. Захваљујем се свима који су учествовали у достизању овог циља – Немањи Пајићу, председнику Скупштине, Душану Костадиновићу, свим члановима тима Града који је радио на томе да подигнемо ниво инвестиција у нашем граду, смањимо незапосленост, да отворимо могућност нашим грађанима да слободно одлучују о свом новцу. Ја мислим да смо ми као Град у томе успели и да можемо да будемо одличан пример другима - рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић је истакао да Шабац има институционални начин за подршку привреди.
- Оно по чему смо ми специфични је што имамо Комисију која се бави потребама привреде и решава све оно што привредници имају као примедбу или потребу. Поред тога имамо и свакодневну комуникацију са привредом и оно што је најважније бенефити се осете у граду . Посебно ми је драго што је конкретан резултат смањење броја незапослених са 12000 на испод 8500 незапослених у последње три године. Оно што ме посебно радује је што су наши привредници одлучили да прошире своје капацитете. Ова награда нас обавезује да не само у нашој локалној самоуправи него и на целој територији Србије размењујемо наша искуства и добре праксе као што смо радили и у претходном периоду - рекао је Немања Пајић.
Прави партнер
Начелница Одељења за локални економски развој Градске управе Виолета Шестић похвалила је сарадњу Шапца са НАЛЕД-ом и истакла да они у Шапцу виде партнере са којима могу сарађивати на различитим пројектима. Она је рекла да је награда потврда за добра решења које Шабац примењује, али да је највећа потврда чињеница да привредници шире постојеће капацитете, отварају нова радна места и да су задовољни сарадњом са локалном администрацијом.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa