Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОДРЖАН ПРИЈЕМ
ЗА УСПЕШНЕ СПОРТИСТЕ

КАЈАКАШИ ОПЕТ НА ТРОНУ

Поводом најновијег успеха Шабачких кајакаша, председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, приредио је пријем у Градској кући. Гости су били Миленко Зорић, освајач златне медаље у двоседу на 1.000 метара на првенству Европе, Небојша Грујић, освајач сребрне медаље у двоседу на 200 метара на првенству Европе, Милан Ђенадић, тренер сениорске ререзентације Србије и тренер у кајак клубу Зорка Шабац и Жељко Илић, председник кајак клуба Зорка Шабац.
Утисци кајакаша су се слегли, освојеном златном медаљом оборили су светски рекорд, а ускоро почињу и припреме за Светско првенство које ће се одржати крајем августа у Португалу.
-Јако ми је драго што смо пред домаћом публиком успели да освојимо медаљу на Европском првенству. Светско првенство је опет нови изазов. Прошле године смо били Светски прваци, сада треба да бранимо титулу и мислим да то можемо – истакао је Миленко Зорић.
Чињеница да су кајакаши својим успесима мотивисали многе младе суграђане да се прикључе клубу је од великог значаја.
- Са нашом првом медаљом 2014. број чланова почео је да се расте. Клуб је тренутно најмасовнији и броји око 200 чланова, те смо морали да ангажујемо додатне тренере. Драго ми је што смо допринели томе да се деца заинтересују и упознају са кајаком - навео је Небојша Грујић.
Председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић истакао је овом приликом да колико су наши кајакаши познати по добрим резултатима говори и чињеница да је Град навикнут на њихове успехе.
- Кајакаши нас када год дођу са великог такмичења обрадују, тако да при сваком виђању договоримо и следећи сусрет. Оно што је посебно важно јесте да управо њихови успеси мотивишу и наше најмлађе суграђане да тренирају. Драго ми је што је кајак клуб омасовио број људи који тренирају. Простор им је сада практично тесан, тако да размишљамо како да проширимо капацитете – истакао је Немања Пајић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa