Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
ШАБАЧКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ПРВИ ПУТ ИЗЛАЖЕ У ПАРИЗУ

Пројекат посвећен Миомиру Грујићу Флеки

Шабачки Културни центар имаће прилику да први пут излаже у Културном центру Србије у Паризу. Програм који ће бити представљен, део је пројкета ,,Звук, знак, зрак”, посвећеног успомени на Миомира Грујића Флеку који је Културни центар започео да реализује током 2017. године.
Средства за реализацију овог пројекта, у висини од 240.000 динара, обезбедиће Министарство Културе на чији конкурс се и пријавио Културнио центар.
Миомир Грујић Флека, био је специфична фигура шабачке и београдске прогресивне сцене 80-тих и 90-тих година ЏЏ века. Рођен је 1954. године у Шапцу и један је од оснивача Завичајног клуба студената који се налазио у Дому омладине, садашњем Културном центру. Клуб Рупа, у ком је Флека био прогамски уредник свих културних садржаја, данас носи његово име. Творац је и програмски директор чувеног клуба Академија у Београду. Током деведестих година, као аутор емисије Шишмиш на радију Б92, Флека постаје заштитни знак београдске андергроунд сцене. Аутор је мултимедијалних пројеката Урбазона и Троторок. Миомир Грујић Флека је био магистар сликарства и мултидисциплинарни уметник чија је комплексна уметничка пракса заступљена у свим важнијим историјама савремене уметности пост-југословенског простора.
Представљање Културног центра у Паризу, кроз пројекат ,,Звук, знак, зрак”, биће уједно и представљање града Шапца, путем евоцирања успомене на Миомира Грујића Флеку и надамо се добар почетак неке наредне сарадње и размене идеја шабачких културних посленика и њихових колега у Европи, у пружању још боље културне понуде и занимљивијих садржаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa