Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
Подстрек за најбоље
У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ ДОДЕЉЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ

Подстрек за најбоље

У основним и средњим школама награђено је 50 ученика, 35 наставника и 11 екипа. Укупан износ издвојен за ученике и наставнике основних школа је 921.000,00 динара. Број награђених средњошколаца је 84, наставника 43, а екипа 5. За ученике и наставнике средњих школа издвојено је 786.600,00 динара
Град Шабац и ове године поштујући вишегодишњу традицију награђивања најуспешнијих ученика основних и средњих школа на Видовдан, организовао је свечаност у Шабачком позоришту. Награде ученицима за постигнуте значајне резултате на републичким такмичењима организованим од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2017/2018. годину, уручио је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
- Поносан сам на одлуку града Шаца да награђује најбоље ученике и професоре који са њима раде. Јако смо поносни на наше ђаке. Симболичним наградама желимо да покажемо да бринемо о њима и надам се да ће им то бити подстрек за даље усавршавање. Они који сада завршавају школовање у нашем граду, а определили су се да иду даље надам се да ће се вратити у наш град како би допринели његовом развијању. Без знања нема развитка – истакао је Пајић.
У основним и средњим школама награђено је 50 ученика, 35 наставника и 11 екипа. Укупан износ издвојен за ученике и наставнике основних школа је 921.000,00 динара. Број награђених средњошколаца је 84, наставника 43, а екипа 5. За ученике и наставнике средњих школа издвојено је 786.600,00 динара.
Посебно задовољство и подстрек за даље усавршавање, биће свакако Нађи Живковић, ученици Музичке школе “Михаило Вукдраговић”, која је на 23. Такмичењу младих музичара у нашој земљи “Петар Коњевић” у Београду, освојила у предкатегорији прво место.
- До сада сам освојила шест награда, а ова ми је најдража јер сам прва флаутисткиња из наше школе која је на овом такмичењу освојила Прво место. Када сам од своје професорице чула да ћу добити награду била сам јако срећна - – истиче Нађа Живковић.
Нађина професорка Биљана Прица, која залагањем и трудом својим ученицима помаже да освајају прва места, како на мањим, тако и на већим такмичењима, истиче да и поред силних награда, узбуђење пред сваку следећу никад не изостаје.
- На додели награде била сам јако узбуђена и радосна. Изузетно ми значи то што неко цени рад и залагање, не само моје већ и друге деце – наводи професорка Биљана Прица.
Да је Град Шабац ретко који град у Србији који негује и улаже у своју будућност, ученике и просветне раднике који са њима раде, мишљења је и учитељица Сузана Мијушковић.
- Екипа другог разреда ОШ “Николај Велимировић” награђена је за освојено сребро на Републичком такмичењу Малих олимпијских игара. Награђено је још око педесет ученика наше школе који су освојили неко од прва три места на Републичким такмичењима. Понос ми испуни срце када видим врхунске резултате екипе другака, али и других ученика школе – истакла је Сузана Мијушковић, вођа другог разреда и захвалила се овом приликом Маји Перић и Андријани Илић које су кроз пројекат “Расти здраво” вредно вежбале са њима.

УЛАГАЊЕ У НАЈВРЕДНИЈЕ
Град Шабац у школској 2017/2018.години стипендира 12 студената, а осим тога из буџета града финансирају се и трошкови такмичења. Средства се такође опредељују за куповину књига за ученике основних и средњих школа који су носиоци “Вукове дипломе”, као и за награде за “Ђака генерације” у средњој школи. На основу свега наведеног, Шабац из свог буџета издваја износ од 8.659.100,00 динара намењен најуспешнијим ученицима и студентима на својој територији.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa