Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
Кривина у огледалу

Корејци имају јаја

Џаба свима нама да навијамо за Србију када нам је селектор Младен Крстајић, реченица је која можда на најбољи начин осликава учинак фудбалера Србије на Светском првенству у фудбалу.
Народ је пружио сву могућу подршку фудбалерима, али шта нам све то вреди када је тим играо без идеје, стратегије, плана... Морамо да схватимо, колико год нам то било тешко, али нас је на Мундијалу предводио човек који је пре репрезентације био директор ФК Радник из Бијељина!? Еј, Србијо међ шљивама. На такву фудбалску представу се не иде са дебитантом, а ми смо отишли. Човек који нема трунке морала, преузео је одговорну улогу од Славољуба Муслина који је нашем фудбалу обезбедио присуство на највећој светској сцени са првог места у групи. Да је имао мало морала у себи, уместо што се диви до имбецилности нашем вођи, не би прихватио селекторски посао. И не само због Муслина, већ је ваљда био свестан да није дорастао том изазову. Али не вреди. Успео је Славиша Кокеза, председник ФСС, да нађе некога ко се диви Прворођеном за партијски задатак. Слушао је поговорно наређења, и спроводио их у праксу без икаквих кочница.
Како објаснити да утакмицу деценије Србија игра без Ивановића и Тошића? За њих није било места у тиму, али је било за петлиће који су и кумовали првом бразилском голу. Видите, Банета и Тошића немате коме више да продате. Бане игра у Зениту, а Тошић је добио уговор у Кини. Клинце, међутим, треба продати и треба им у СиВи ставити – учествовали на СП у Русији. Трагикомично звучи признање председника Србије да је уочи утакмице против Швајцарске звао фубдалере и рекао им шта треба да раде. Како им је рекао, тако су и одиграли. Као муве без главе, изгубљени по терену, са поседом лопте од 30 одсто, са безброј претчаних километра у празно. Тактика на висини, председниче. Мали Станоје је више помогао 1930. године репрезентацији у Уругвају него сви Вучићи, Кокезе, Крстајићи, Палме, Чучковићи и остала фудбалска боранија.
Сви смо скочили на Муслина што није било места у његовој визији игре за Сергеја Милинковића – Савића. Виде ли неко тог момка у Русији? Нула бодова. Сам себи даде осмицу. Па. шта онда дамо Мбапеу – педесетицу. Изгледа да је Муслин био у праву.
Каже Крстајић, коме на памет није пало да поднесе оставку, да треба да се поносимо са оним што су момци урадили у Русији. Неки други момци. из Јужне Кореје, победили су светског првака Немачку са 2:0 нула. На дочеку у Сеулу навијачи су их засули јајима. Ми јаја, очигледно, немамо.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa