Инфо

31. март 2011.31. мар 2011.
ОСНОВНА ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“ - ШАБАЦ

ПРОЈЕКАТ „ДРУГА ШАНСА“

ОШ „Вук Караџић“ је једна од 40 школа са територије Републике Србије која је задовољила критеријуме и услове конкурса Министарства просвете и тиме стекла право учешћа на реализацији пројекта „Друга шанса“. Тим поводом је у среду 16. марта 2011. године у просторијама школе одржан први састанак сарадника пројекта са директором школе.
У оквиру пројекта „Друга шанса“, одрасли који немају завршену основну школу, од септембра текуће године моћи ће да је похађају, али и заврше по убрзаном програму у ОШ „Вук Караџић“ у Шапцу. Одрасли ће уз основне предмете упоредо завршити и занат и бити оспособљени да се запосле одмах након школе. Програм Функционалног основног образовања одраслих (ФООО) намењен је одраслима преко 15 година старости и представља другу шансу за стицање основног образовања.
Наставни програм ће бити распоређен у три циклуса, а сваки ће трајати једну школску годину: први циклус (И-ИВ разред), други циклус (В-ВИ разред), трећи циклус (ВИИ-ВИИИ разред и обука за изабрано занимање). Настава ће бити прилагођена потребама полазника, одвијаће се у вечерњим часовима. Поред редовних предмета полазници ће похађати и примењене науке, одговорно живљење у грађанском друштву и предузетништво. У сарадњи са средњим занатским школама (Техничком школом и Пољопривредном школом), биће им пружена обука која ће бити довољна да се даље баве тим занатом. Након успешно завршеног програма ФООО полазници ће добити диплому о завршеном основном образовању и сертификат о стручним компетенцијама.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa