Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
Од млека се расте
ШАМПИОНИ ЈУНИОР НБА ЛИГЕ СРБИЈЕ У ПОСЕТИ МЛЕКАРИ ШАБАЦ

Од млека се расте

У склопу ове посете деца су обишла и шабачку Средњу пољопривредну школу која снабдева млеком Шабачку млекару, а између осталог, има и прелеп мини ЗОО врт
Екипа LOS ANGELES CLIPPERS по други пут је освојила шампионски прстен Јуниор НБА лиге Србије. Овог пута њих су представљали дечаци и девојчице из новосадске школе Жарко Зрењанин. Победнике у финалу бодрили су бројни бивши НБА асови Владимир Радмановић, Александар Павловић, Миле Илић и Боштјан Нахбар.
То није све, Клиперси из Новог Сада недавно су посетили Шабац, где им је домаћин била Млекара Шабац (генерални спонзор такмичења јуниор НБА лиге Србије) чији су представници деци пожелели да истрају у својим сновима и нагласили им да су физичка активност и правилна исхрана најбитнији фактори здравља. Деца су, у пратњи власника млекаре Велимира Јовановића и Дејана Томашевића - генералног секретара КСС, обишла погон производње млека и млечних производа, како би по први пут у животу имала прилику да се упознају са технологијом производње и концептом како млеко од краве са пашњака стиже до њихове трпезе. У склопу ове посете деца су обишла и шабачку Средњу пољопривредну школу која снабдева млеком Шабачку млекару, а између осталог, има и прелеп мини ЗОО врт.
После незаборавног дружења млади кошаркаши су добили и поклоне, па су задовољни и добро расположени кренули на пут кући, у сусрет новим тренинзима и школском распусту…
Дејан Томашевић испред КСС пожелео је овим малим кошаркашима да понесу незаборавне успомене из Јуниор НБА лиге Србије и Млекаре Шабац, без чије подршке као спонзора ово такмичење не би овако изгледало.
Такмичење по НБА формату
Јуниор НБА лига Србије је такмичење ученика 5-их и млађих разреда (дечаци и девојчице узраста 10-12 година)
Лига траје 10-11 недеља (у периоду март-мај) и организована је по НБА формату, укључујући Драфт, Регуларни део, Плејоф и Фајнал 4. Лигу чини 30 екипа из 30 школа у Србији. Пред сваку сезону у зависности од пријава одређују се градови са одговарајућим бројем школа као и систем такмичења. Током лиге свака школа одигра најмање 8, а највише 12 утакмица. Свака школа представља једну НБА екипу (франшизу) И сходно томе носи опрему (дресове) те екипе. Лига је организована по идентичном територијалном моделу какав је у НБА лиги.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa