Инфо

31. март 2011.31. мар 2011.
ЦЕНЕ И ПЛАТЕ

У ФЕБРУАРУ 340 ЕВРА

По просечној заради Србија је у друштву земаља које су на зачељу у Европи. У фебруару просек изнео 35.538 динара, односно 340 евра
Зараде у Србији одавно су изгубиле трку са ценама. То потврђују, чак и статистички подаци, иако је статистика далеко од живота. Рецимо, према подацима Завода за статистику, фебруарска просечна плата у Србији износила је 35.538 динара или 350 евра. У односу на исти месец минуле године просечна зарада је номинално већа за 9,9 одсто, а реално мања за 2,4 процента.
Ако којим случајем питате грађане о вредности њихових зарада, већина ће рећи да данас зарађују мање , него пре годину дана.
- Не требају мени статистички подаци да би сазнала како живим, каже Милијана Димитријевић, запослена у једној шабачкој трговини. Моја плата је на почетку прошле године износила 22, а данас 18 хиљада динара. И неписмен зна да је то за мене драстично смањење, а да и не говорим о томе шта сам могла лане, а шта могу сада да купим за те паре. Али кога брига за то. Коме да се жалим, када је ситуација таква да вам данас послодавци не дају да дишете. Власт и не зна, а како видим није их ни брига како овај јадни народ преживљава.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa