Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
РАЗВИЈАЊЕ ХОРТИКУЛТУРЕ
ГРАД ШАБАЦ ЈЕ У ОКВИРУ PROJEKTA “ROSIS FOR HORTICULTURE - rosis4H” ДОБИО АУТОМОБИЛ

РАЗВИЈАЊЕ ХОРТИКУЛТУРЕ

Није једини циљ добити опрему. Оно што је важније у свим пројектима је да стицање знања. Чињеница да је Град Шабац до сада из Европских пројеката повукао преко милион евра показује да имамо ефикасну управу
У оквиру пројекта “Rosis for horticulture – rosis4H” (“Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју”), град Шабац добио је аутомобил чије је кључеве председник Скуштине града Шапца и члан пројектног тима Немања Пајић, уручио протекле седмице у Градској кући градоначелнику Шапца Немањи Зеленовић.
Циљ пројекта је развијање хортикултуре, где спада и воћарство као важна прекогранична пољопривредна компонента одрживог развоја пограничног подручја, побољшање конкурентности и подршка у програмској области кроз јачање сарадње између институција, кластера, образовних и истраживачких организација и предузетника са циљем да се заједнички развију нови производи и услуге.
Према речима Бојане Младеновић, начелнице Одељења за душтвене делатности, пројекат “Rosis for horticulture – rosis4H” је наставак успешног ројекта “Rosis , rosas, rozarum –3r”.
- Пројекат спроводе Град Шабац, средња пољопривредна школа са домом ученика из Шапца у сарадњи са Центром за технолошки развој – Развојна агенција Бродско – посавска жупанија, Регионални центар за биотехнолошка истраживања и развој Бродско – посавске жупаније, и Средња пољопривредна школа “Матије Антуна Рељковић”, Славонски брод. Осим аутомобила, Град Шабац ће добити и савремену ИТ опрему која ће служити за надоградњу Е платформе. Платформу ће Град набавити у наредном периоду, а она подразумева инфопулт на коме ће бити доступне све неопходне информације када је у питању пољопривреда, хортикултура као и оно што нас занима највише, а то је ИПАРД – истакла је Бојана Младеновић.
Како истиче градоначелник Небојша Зеленовић, град Шабац је пре неколико дана добио од НАЛЕД-а и од надлежних служби у држави признање да је шампион развоја.
- Шапмиони развоја смо и у оном сегменту који се зове ефикасна управа. Ако имате службе у граду које су способне да сагледају потребе града и да у договору са партнерима из региона напишу добар пројекат, резултат је реализација истог. Чињеница да је Град Шабац до сада из разних Европских пројеката повукао преко милион евра показује да имамо ефикасну управу и да смо заслужено добили то признање – истакао је Зеленовић и захвалио се Одељењу за локално – економски развој града Шапца, партнерима из пољопривредне школе у Шапцу и пријатељима из Хрватске.
Немања Пајић изразио је овом приликом задовољство што Град Шабац и даље показује да има капацитет за реализацију Европских пројеката.
- Није једини циљ добити опрему. Оно што је важније у свим пројектима је да стичемо одређена знања. Познато је да град Шабац јесте град пољопривреде, пре свега. Кроз ове пројекте омогући ће се стицање знања, одржаће се доста радионица, а биће организована и студијска путовања где ће наши пољопривредници посетити Холандију. Сви знамо да је Холандија лидер у пољопривреди – навео је Пајић.
Пројекат у цифрама
Реализација почела 01.09.2017. године.
Крај пројекта 31.05.2019. године.
Укупна вредност пројекта 564.258,22 евра.
Граду Шапцу намењено 240.050,64 евра.
К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa