Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
ДЕЦА ИЗ ПУ “НАШЕ ДЕТЕ” У ПОСЕТИ ЦЕТРУ
ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ

Обележен дан науке

Протекле среде у Центру за стручно усавршавање обележен је национални “Дан науке”, који се везује за рођендан славног проналазача Николе Тесле. Центар за промоцију науке из Београда осму годину заредом организује богат програм, који је такође реализован и у Научном клубу Шабац у сарадњи са ПУ “Наше дете”.
-Желели смо да промовишемо и популаризујемо науку нашим најмлађим суграђанима и да им приближимо науку како би они видели да то није ништа страно ни тешко. Управо из тог разлога овим дивним поводом учеснци и гости јесу деца из Предшколске установе “Наше дете” – истакла је Тамара Пејић, сарадник у Центру за стручно усавршавање.
Организованим планом и програмом деца су одгледала анимирани филм о животу и делу Николе Тесле, а након тога реализована је и стрип радионица, где су малишани показали креативност и своје мануелне вештине и умећа. Такође организован је обилазак парка науке са две нове инсталације добијене од Центра за промоцију науке.
-Једна је уско везана са Николом Теслом, а то је Динамо систем, односно Динамо бицикл. Осим тога у Научном клубу, презентовали смо им три интересантне инсталације које су такође проналасци великог иноватора Николе Тесле – додала је Тамара Пејић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa