Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Гореће небо изнад тврђаве
16. ШАБАЧКИ ЛЕТЊИ ФЕСТИВАЛ ОД 3. ДО 5. АВГУСТА ПОНОВО НА СТАРОМ МЕСТУ

Гореће небо изнад тврђаве

Традиционални ШЛФ се враћа у зидине тврђаве на Старом граду. Очекује нас незаборавно дружење са врхунским музичарима из читавог региона. Цена појединачне карте је 200, а комплет за све три вечери 500 динара
Шабац ће и ове године од 3. до 5. августа бити регионални центар музичке сцена. По 16. пут је заказана фешта под називом – Шабачки летњи фестивал.
После неколико година, ШЛФ се враћа на старо место, у тврђаву на Старом раду. Амбијент као створен за незаборавно дружење са врхунским музичарима из читавог региона.
Прве вечери Фестивала , у петак 3. августа наступају некадашњи учесник Евросонга Лака из Сарајева, Шкртице чији је „шеф” Цане из Патрибрејкерса, и најпознатији виртуоз на гитари, а по чувеном магазину Ролинг Стоне један од 100 најбољих гитариста на свету – Влатко Стефановски са својим триом.
Друге вечери, у суботу 4. августа на бину на Старом граду изаћиће АЈРИ ФМ, Ватра, рок феномен из Загреба, бенд чија је песма
„Танго” забележила рекордну слушаност у Хрватској током 2014. године а ове са песмом “Нама се никуд не жури” у сарадњи са Масимом Савићем бележи 21. Недељу у врху ТОП 40 најслушанијих песама у Хрватској. На крају друге вечери наступиће Дејан Петровић Биг Бенд који у свом репертоару има песме од традиције до метала и хард-кора. Од „Видовдана" до „Ду хаст". Све се, већ по обичају, склопило у савршену целину коју Дејан Петровић са својим бендом презентује ка публици.
Последњег дана Фестивала, у недељу 5. августа, на стејџ ће прво изаћи Ђорђе Миљеновић бенд (познатији као Скај Виклер), Нено Белан и Флумес, а тачку на ШЛФ ставиће Севдахбејби и шабачки техно двојац - Сабџенетикс.
Све три вечери, програм на тврђави почиње од 20 сати и 30 минута.
Као што се да видети, ове године на тврђави наступају музички велемајстори и мајстори из готово свих бивших југословенских република. Све се то некако уклопило и у слоган 16. ШЛФ – ЛЕТИ СА НАМА.
Организатор 16. ШЛФ је Радио-телевизија Шабац, док су генерални покровитељи Фестивала Град Шабац и Компанија Карлсберг.
Појединачна карта 200,
комлет – 500 динара
Појединачна улазница за ШЛФ кошта 200 динара, док је карта за сва три дана 500 динара. Улазнице се могу купити у Арт кафеу, Ајриш пабу, Кафеу Белађо, просторијама КУД „Абрашевић”, Туристичкој организацији Шабац, и на дан концерата. Организатори су се потрудили тако да обећавају да неће бити никаквих гужви за куповину улазница на дан концерата, пошто ће бити омогућена неометана продаја карата у простору испред тврђаве.
Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa