Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Професионално и одговорно
Дан отворених врата поводом конкурса за пријем кандидата у ПУ Шабац

Професионално и одговорно

Конкурс за пријем нових чланова је отворен до 20. јула. Право пријаве на конкурс имају сви држављани Републике Србије са пуних 18 година и не више од 24, са завршеном средњом четворогодишњом школом, који поседују возачку дозволу Б категорије
Министарство унутрашњих послова – Одељење за стручно образовање и обуку у сарадњи са подручним полицијским управама и Мисијом ОЕБС-а у Србији је организовало "Дан отворених врата" током којег су информисани грађани у вези са уписом у Центар за основну полицијску обуку. Кандидати који су се пријавили на конкурс за посао полицијског службеника или који то планирају могли су да сазнају све потребне информације у вези са конкурсом за основну полицијску обуку почев од општих услова који су неопходни, како изгледа поступак избора кандидата и квалификациони испит, као и о свему што их очекује на путу да постану полицијски службеници. Такође, грађани су имали прилику да сазнају више о начину функционисања Полицијске управе Шабац.
Официр Жељко Драгојевић, саветник за професионално информисање ПУ у Шапцу одржао је предавање кандидатима на ком је представио значај овог професионалног и одговорног посла.
- Током “Дана отворених врата” сви кандидати који су се пријавили на конкурс или то планирају и суграђани могли су да сазнају све неопходне информације, почев од општих и посебних услова које треба да испуне, као и самом поступку о избору, квалификационом испиту и полицијској професији и обуци у Центру за полицијску управу у Сремској Каменици. Основна обука у Центру омогућује кандидатима да стекну знања и вештине потребне за професионално обављање послова и задатака полицајаца. Конкурс за пријем нових чланова је отворен до 20. јула. Право пријаве на конкурс имају сви држављани Републике Србије са пуних 18 година и не више од 24, са завршеном средњом четворогодишњом школом, који поседују возачку дозволу Б категорије. Додатне информације заинтересовани могу пронаћи на сајту Министарства унутрашњих послова или у подручној полицијској управи у месту пребивалишта. У полицијску управу Шабац укупно је опредељено 20 кандидата. Заинтересованост је солидна и током последње недеље очекујемо највећи одзив и пријаве кандидата – навео је Драгојевић.
Млади, амбициозни и самоуверени
- Од малих ногу ме привлачи полицијски посао и желела сам да сазнам више од људи који раде као полицајци. Имам јаку жељу да се једног дана бавим овим послом. Наилазила сам на различита мишљења, али мислим да нема разлике између мушкараца и жена када је полиција у питању. Све што могу момци, могу и девојке. Важно ми је да ме породица подржава, Јована Томић.
- Сматрам да је посао у полицији поштен, перспективан и веома одговоран посао и препоручио бих свима да се информишу и пријаве на конкурс, Стефан Милаић.
- Сматрам да јаке и способне девојке могу да се баве овим послом. Себе видим као професионалца и на конкурс сам се пријавила, јер је ово најодговорнији и најплеменитији посао, Иконија Радовић
М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa