Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
ДА РОДЕ ЧЕШЋЕ СЛЕЋУ
УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ ВАНТЕЛЕСНЕ ОПЛОДЊЕ

ДА РОДЕ ЧЕШЋЕ СЛЕЋУ

На конкурс се ове године пријавило 14 парова. Стручна комисија је разматрала пристиглу документацију и обавила разговоре са паровима, после чега је изабрано њих 10
Председник Скупштине града Немања Пајић, уручио је у понедељак у Градској кући, уговоре о финсирању вантелесне оплодње за десет парова који су испунили услове конкурса. Град две године финансира трошкове вантелесне оплодње.
Појединачни износ одобрених средстава је 300.000 динара, а укупно је за ову намену из буџета града издвојено три милиона.
-Порука свим паровима без деце је јасна – сва имовина, све непокретности, све титуле, све прође и нестане, само деца остају. Водимо светлу борбу да бисмо остварили потомство. Желим да захвалим граду Шапцу, градоначелнику Небојши Зеленовићу, председнику Скупштине града Немањи Пајићу, Градском већу и Одељењу за друштвене делатности града Шапца и свима другим који су учествовали у обављању овог сложеног посла, рекао је Драган Топаловић.
Борба за потомство траје годинама, некада и деценијама. Иза неких парова су и бројни неуспешни покушаји.
-Супруг и ја смо у браку 24 године и све време покушавамо да добијемо дете. Имали смо три неуспешна покушаја. Ово ће бити четврти и надамо се најбољем. Идемо до краја и свим паровима који имају овакав проблем поручила бих да не одустају, истакла је Марија Васиљевић.
На конкурс се ове године пријавило 14 парова. Стручна комисија је разматрала пристиглу документацију и обавила разговоре са паровима, после чега је изабрано њих 10.
-Желим да се захвалим граду Шапцу и свим паровима на овом дивном и хуманом послу. Надам се да смо га обавили добро. Желим свима, у име комисије, да буде што више беба, рекао је Александар Симеуновић, психолог и члан Комисје.
Немања Пајић је навео да је ово једна од мера популацине политике и подршке породицама на коју је град јако поносан.
-Драго ми је да парови узимају учешће у овој мери. Ти људи су истрајни и упорни и на нама је да их подржимо, а до резултата ће сигурно доћи. Тај резултат ће бити најлепши могући – наши нови суграђани, рекао је Пајић.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa