Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
ОРГАНИЗОВАНЕ ПРВЕ ТРКЕ КВАДОВА У СРБИЈИ

Промоција планине Цер

Манифестација “Трка квадова стазама славних ратика” одржана је протеклог викенда на Церу, у организацији “Церера спорт”, а под покровитељством града Шапца и Туристичке организације у Шапцу. Пројекат “Трке квадрова за државни шамионат” покренули су “Церера спорт” и Мото савез Србије.
У суботу је организовано упознавање са стазом, окуљање и промотивна вожња, а недеља је био такмичарски дан. У првој вожњи од 10 км, такмичари су заузели положај позиције, а након тога одржна је трка од 50 км. Први пут су организоване квадо трке у Србији, а учесника је било око четрдесет.
-Изузетна ми је част што се трке први пут одржавају баш на нашој планини Цер. Ово је наставак приче коју реализујемо већ две године. Морамо да покажемо шта све Цер има и да поставимо на место које му заиста припада – истакао је Божидар Катић, члан Градског већа.
Према речима Лазара Јахурића циљ оваквих манифестација је промоција планине Цер.
- Циљ нам је да привучемо што више људи који ће посећивати Цер. Момци који су дошли да возе трку су први пут на овом месту и одушевљени су. Град Шабац и Церера спорт трудеће се да у наредним годинама доринесу томе да Цер заиста заживи – навео је Лазар Јахурић, директор “Церера спорт”
Цер наставља да буде место одржавања значајних манифестација, а следеће године очекују се три трке, када ће такмичење постати званично.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa