Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Парада здравог живота, вишебоја, фолклора...
“ИВАЊДАНСКИ ДАНИ” У БАДОВИНЦИМА

Парада здравог живота, вишебоја, фолклора...

Одржано такмичење младих риболоваца, ловаца у гађању глинених голубова, бициклијада, изложба хране и пића, слика ликовне колоније “Мост”, чобански вишебој и на крају богат културно-забавни програм. Свеукупни победник чобанског вишебоја Марко Петрушић из Бадовинаца. Председник општине Богатић Ненад Бесеровац поручио да му је жеља да свако село у општини има своју манифестацију
Девети по реду “Ивањдански дани”, одржани су прошле недеље на десној обали Дрине код “Павловића моста”. То је традиционална манифестација сећања на Ивањдански вашар, који се овде дуго одржавао увек за овај велики празник.
У преподневним сатима одржан је Меморијал Слободан Ердевички- Бибер у пецању рибе на пловак. Вештину у руковању штапом и удицом показали су најмлађи, а истовремено на Куртовића ади, крај Дрине одржано је такмичење у гађању глинених голубова у коме су учествовали чланови Ловачког друштва “Мачва”. Уследила је пета “бициклијада”, којом су учесници желели да промовишу здраве стилове живота и безбедност најмлађих у саобраћају. Вожњу бициклима улицама Бадовинаца у којој је било 50. учесника, организовало је Удружење “Еко Дрина. Победницима у овим такмичењима председник Туристичке организације општине Богатић Владан Попадић, уручио је захвалнице, медаље и пехаре.
Поред такмичарског дела, посетиоци су могли да виде изложбу слика на отвореном, коју су приредили учесници ликовне колоније “Мост”. Приређена је и изложба ручних радова, јела и пића, а најузбудљивији део програма било је такмичење младића у чобанском вишебоју. После бројних дисциплина, највише бодова је прикупио Марко Петрушић, приватни угоститељ и капитен Фудбалског клуба “Дрина” из овог села.
У надвлачењу конопца, победила је екипа “Девети реон”.
У културно-забавном делу програма, поред домаћег КУД “Дукат”, изворне певачке групе “Дрина” из овог села наступило је КУД “Јелица” из Црне Баре и женска певачка група КУД “Дукати” из Равња.
Своје вештине у свирању на хармоници приказао је Душан Мијаиловић из Бадовинаца.
- Жеља нам је да свако село има своју манифестацију, истакао је председник општине Богатић Ненад Бесеровац, поздрављајући бројне госте “Ивањданских дана” у Бадовинцима.
Као организатори похвале заслужују месна заједница Бадовинци и Туристичка организација општине Богатић, а генерални покровитељ била је Општина Богатић.

Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa