Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Корак ка славним данима
ШАМПИОНИ МОЛ “ПОЦЕРИНА” –
ФК “КАРАЂОРЂЕ”

Корак ка славним данима

Искуство на терену и клупи донело успех. Пресудио тријумф у Коцељеви. У првој сезони стабилизација, а убрзо и “напад” на Зону. Наставак инфраструктурних радова
Некада су Мишарци гледали српсколигашки фудбал. Почетком века умела је и “Мачва” да погнуте главе напусти терен у овој Месној заједници. Ипак, ти дани су далеко, али време успеха ФК “Карађорђе” се враћа и трајаће, уверени су у руководству шампиона МОЛ “Поцерина” и новог члана Окружне лиге. Титула је најлепши поклон клубу који ове године слави 70 година постојања.
-Сезону раније заустављени смо у баражу и пред претходно лето знали смо шта хоћемо и који је пут до тог циља. Направили смо искусан тим, довели искусног, познатог тренера Александра Јанковића и кренули у реализацију амбиција. Већи део шампионата смо водили на табели, али свакако да је пресудна победа била она у Коцељеви против “Душана Силног” 1:0 којом смо показали да имамо баш све неопходно за виши ниво – истиче председник УО Зоран Остојић.
Дуго се чекало на нови ранг, те у првој сезони је циљ упознати Лигу како би се стварала база за више домете.
-Циљ ће бити средина, горњи део табеле, улогу фаворита препуштамо другима у првој сезони, но свакако да планирамо ускоро и “напад” на Зону. Променићемо политику клуба што се тиче ангажовања нових играча. Округ захтева редовне тренинге, те ћемо се оријентисати само на играче из нашег Округа који могу бити и на тренинзима. Не стајемо ни са инфраструктурним радовима. Настављамо ограђивање, реконструкцију помоћне трибине и побољшање помоћног терена. Желимо да Мишар ускоро има фудбалски стадион – додаје Остојић.
Прелазни рок тек је почео, но промена ће бити и преговори су већ у току.
-Имамо новог тренера, некадашњег играча Мачве, тренера млађих категорија Сашу Петровића и у договору са њим склапамо тим. Још нема званичних долазака и одлазака, али смо близу договора са неким искусним играчима, онима који су играли и више рангове како би донели неопходно искуство. Припреме су недавно почеле и радујемо се нови изазовима – рекао је члан Управе клуба Душан Стошић.
Поцерину је Карађорђе “покорио” са 63 бода, осам више од првог суседа. Остварио је 20 победа, четири ремија и два пораза, а истакао се и убедљиво најбољом одбраном лиге (23 примљена гола). Иако је Мишар снага “Карађорђа”, екипа је одлично играла и ван свог села, те је једини непоражен тим на гостовањима у сезони.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa