Инфо

12. јул 2018.12. јул 2018.
Рекорди, доминација,  повратак
ШАМПИОН МОЛ “МАЧВА” -
ФК “ХАЈДУК СТАНКО”

Рекорди, доминација, повратак

Доминација екипе читав шампионат. Пресудна реорганизација и заједничка посвећеност истом циљу. Наредни циљ стабилизација у Окружној лиги
У многим лигама терена овог округа виђена је борба за титулу до самог краја, али Међуопштинска лига “Мачва” припада мањини. “Хајдук Станко” је доминирао, практично од старта, није имао конкурента јаког да му угрози шампионски пут, те је коначних плус 23 у односу на првог пратиоца и реалан однос.
-Једна од историјских сезона. После неуспеха пре две сезоне и испадања из окружног ранга, схватили смо да је пред нама, играчима, стручним штабом, управом, велики изазов стабилизације клуба, требало је показати снагу колектива којег један неуспех неће срушити. Успели смо у томе, са тренером Јуришић на клупи и Предрагом Шокчанићем у руководству, кренули смо одмах у мисију повратка. Створен је млад тим, али амбициозан, свако је знао свој део посла и свако га је обавио беспрекорно, те смо постали савршен механизам. Вредно смо радили, тренирали, а то се увек испати. И када смо имали велику предност, нисмо посустајали, опуштање је било забрањено - истиче првотимац Немања Јуришић.
Окружна лига није непознат терен за Црнобарце, не постоји неизвесност око захтева, тежине ривала. Ипак, као новајлије, најпре желе стабилизацију у лиги, да би постепено градили више амбиције. Припреме су стартовале 1. јула, предвиђено је осам припремних утакмица и два турнира.
-Циљ је да будемо у горњем делу табеле. У овом рангу је неколико финансијски јачих клубова, са искуством, но ми се никога нећемо плашити. Екипа која је изнела терет титуле остаје на окупу јер заслужује да се заједно бори и у вишем рангу. Један или два играча су у плану како би се појачала конкуренција, само један је отишао - истакао је тренер Дејан Јуришић.
У 28 утакмица “Хајдук Станко” је остварио 26 победа и свега по један реми и пораз.Убедљиво су најефикаснији тим лиге са рекордом од 134 поготка (на другом месту Глушци 78), а имали су и најбољу одбрану са 20 примљених голова. Рекорде су рушили и појединци. Жељко Товиловић је први стрeлац са 42 гола, Жељко Ђонлић и Стефан Ивић са по 25 су на другом и трећем месту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa