Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Представљен модел потисне канализације
ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ДАНСКЕ У ШАБАЧКОМ ВОДОВОДУ

Представљен модел потисне канализације

Циљ Јавно-комуналног предузећа “Водовод Шабац” је да што већи број наших суграђана прикључи на канализациону мрежу по најповољнијим условима - изјавила је Даниела Ловрин Гавриловић поводом састанка који одржан у овом предузећу са представницима из Данске.
Састанку су присуствовали чланови Стручне комисије коју чине представници Града Шапца, Јавно комуналног предузећа Топлана и Јавно комуналног предузећа Водовод. Реч је о размени искустава у области нових технологија и њиховој примени у оквиру ширења водоводне и канализационе мреже по најповољнијим условима за грађане Шапца. Стручна комисија ће нова сазнања и искустава, као примере добре праксе, реализовати и применити на територији града.
- Проширење канализационе мреже захтева значајна финансијска средства, како за Водовод тако и за грађане. Због тога се трудимо да пронађемо најбоље техничко решење и најбољи финансијски модел по којем би суграђани могли да се прикључе на канализациону мрежу. Управо због тога, примили смо једну делегацију из Данске која нам нуди ново техничко решење, до сада ретко примењивано код нас у земљи - тзв. потисна канализација са идејом да би трошкови прикључења и изградње канализационе мреже могли да буду значајно мањи од трошкова који подразумевају изградњу гравитационе канализације која доминира у нашем граду - рекла је директорка Водовода.
Она је подсетила да је крајем године делегација Водовода, управо у намери и жељи да се омогући што јефтиније прикључење на канализацију, крајем прошле године посетили Словенију. Том приликом је понуђено и презентовано ново и до сада непримењено техничко решење у виду вакумске канализације које може да буде значајно јефтиније од гравитационе с обзиром да је у неким деловима нашег града такво решење једино и могуће с обзиром на на конфигурацију терена.
- Проналажењем адекватног начина за проширење канализационе мреже испуњавамо обавезу према грађанима нашег града, али и омогућавамо здрав живот за будуће генерације - додала је Ловрин Гавриловић.
Ускоро мрежа и у улици Травнице
- Приводимо крају радове на изградњи канализационе мреже у улици Царице Милице у Мајуру, и почели су припремни радови у улици Травнице. Користим прилику да се нашим суграђанима који живе у тој улици захвалим на стрпљењу и на поверењу. Очекујем да ће за који дан започети грађевински радови и да ће за неких месец дана наши суграђани и у тој улици добити канализацију. После тих радова, настављамо изградњу водоводне мреже у Прњавору, у улици Краља Александра, а затим и ширење канализационе мреже у улици Табановачка. Тиме приводимо крају ову пословну годину на обострано задовољство, надам се, и нашег предузећа и наших суграђана - наглашава Ловрин Гавриловић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa