Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
ТРЕБА РАЗМИШЉАТИ О АСФАЛТУ
ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У ДВОРИШТУ

ТРЕБА РАЗМИШЉАТИ О АСФАЛТУ

Мештани села Двориште, на прошлогодишњем непосредном изјашњавању су се изјаснили да им је приоритет поправка путева и сав новац од пореза намењен је за ту сврху. Радови су тренутно у току.
Иако им шљунчење путева доста значи, мештани су сагласни да се овако неће трајно решити проблем. Кажу да је новца мало, а путева много и да се у догледно време мора размишљати о асфалту.
-Прошле године смо изгласали да нам се пошљунче путеви и сада се то реализује. Ово нам значи, поготову после киша, мада би нам требало више. Ваљда ће доћи боље време да се ради асфалт. Има доста сокака, а пара је мало. За референдум ове године има предлога да се сређује центра, да се заврши игралиште које је започето, видећемо колико ће новца бити. Око 50 одсто наших мештана плаћа порез. Надамо се да ће плаћати више када виде да се ради и да те паре остају нама, каже мештанин Драган Јовановић.
Исто размишља и Светислав Петровић који подсећа да је још 1975. асфалт дошао до свих села и сматра да би и сада требао да се пронађе начин да се асфалтирају сви сокаци по селима.
-Значи нам шљунчење, али то није довољно. Терен је овде такав да после сваке кише вода однесе све што се уради. Треба нам, асфалт. Град треба то некако да види да стави у свој план. Новца од пореза је мало, а сокака који воде до кућа има много, каже Светислав Петровић.
Радове су у четвртак обишли Јелена Петровић Топаловић помоћник градоначелника и Миодраг Филиповић руководилац сектора за изградњу града. Јелена Петровић Топаловић је том приликом истакла да већ треба да се размишља о предлозима за овогодишњи референдум.
-Људи имају идеја и за предлоге пројеката за ову годину. Треба још више размишљати о томе. Подесећам да сви који су платили порез и Савети Месних заједница могу да предлажу, а о предлозима могу да гласају сви који су се уписали у списак за изјашњавање. Уписивање у списак биће омогућено до два дана пред поступак гласања. Када буде расписан јавни позив за подношење предлога у року од месец дана треба изнети предлоге, подсетила је Јелена Петровић Топаловић.

М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa