Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Шабачке коњичке свечаности
За викенд 21. и 22. јула, од 16 Часова

Шабачке коњичке свечаности

Најпрестижнија међу великим тркама – Меморијал краља Александра, трчаће се једанаести пут на Шабачком хиподрому, као најзначајнији окршај седмих Шабачких коњичких свечаности. Пуна старт машина, богат и разноврстан програм, избор најшармантније даме Шабачког хиподрома, параду фијакера и вештине најмлађих волтижера на “месту добрих сусрета”
Током предстојећег викенда, у суботу и недељу – 21. и 22. јула, Шабачки хиподром биће поприште окршаја најбољих галопера ових простора на седмим Шабачким коњичким свечаностима, дводневном празнику галопа, како поклоници коњичког спорта називају овај догађај. Главни догађај и ове године биће трка Меморијал краља Александра на 2.400 метара, која је на програму у недељу. Судећи према упису, галопски окршај искусних грла за краљев ловор и ове године биће врло занимљив и неизвестан.
У борбу ће, у пуној старт машини, кренути победник Мађарског дербија 2016. Мерион, победник Српског дербија 2016. године Јаффy, други у овогодишњој трогодачкој “трци живота” Смилинг, два пута другопласирани у Меморијалу Орнамент, потомак чувеног Галилеа, двоструки победник у овој сезони Рхетт Буттлер, освајач Српског трајала Иво Џима, освајач Костолца Иле де Франце, прва на циљу у трци Ивањдан Сунсхине Гирл, најбоље старије грло 2017. у Шапцу Огон, а, осим њих и Раби, Аргентарио и Атила Трлић – што све најављује жестоку борбу на сваком од 2.400 метара, колико ће се трчати у овој трци у недељу.
Галопери ће се, током два дана свечаности, на шабачкој стази надметати у још девет трка – међу којима су окршаји на 1.600 м – Женска и Шабачка миља, Меморијал Драгана Киће Поповића на 1.800, Омице и ждрепци на 2.000 и Двогодачки куп на 1.350м.
Организатори КК “Џокеј клуб Шабац” и Туристичка организација града Шапца најављују и богат пратећи програм. Традиционално ће бити изабрана најшармантнија дама на Шабачком хиподрому, уз ревију шешира модне куће “НФ шешири и асесоари” из Новог Сада. У паузама између трка посетиоци могу уживати у паради фијакера и избору најлепше запреге, а спремност у трци на 100 метара показаће и јахачи.
И ове године очекује се велики број посетилаца, јер је Шабачки хиподром последњих година постао оаза и место окупљања поклоника коњичког спорта из целог региона. Старт прве трке је у суботу у 16 часова, а Меморијал краља Александра на програму је другог дана свечаности, у недељу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa