Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Крај за безимене улице
Уредба о адресном регистру

Крај за безимене улице

Изабрани саветници месних заједница, на територији града Шапца до 20. јула треба да предложе називе улица у својим местима
Доношењем Уредбе о адресном регистру предвиђено је да до краја 2018. године све улице које до сада нису имале називе добију своје. Према Уредби све безимене улице морају имати своје тачне назива, што ће увелико олакшати становницима и онима који се нађу случајно или намерно у некој од њих. Бриге имају не само грађани којима предстоји промена личних докумената већ и поштари, радници Хитне помоћи и полиције када на терену не могу да пронађу одредиште. Овом Уредбом такви проблеми би били решени. Према подацима у Шапцу постоји неколико стотина неименованих улица.
- Градска управа града Шапца је изашла у сусрет Уредби о адресном регистру, тако што је пре месец дана заједно са изабраним саветницима месних заједница, на територији града Шапца, ступила у контакт и послала им допис да до 20. јула предложе називе улица у својим местима. Највећи проблем у граду су улице које немају назив и то управо по ободним местима изван ужег градског језгра и надамо се да ће до 20. јула предлози месних заједница стићи, како би Градска комисија за именовање назива улица и тргова града Шапца могла да настави са радом и предложене називе обради, да бисмо касније могли да их упутимо на сагласност Министарству државне управе и локалне самоуправе. Надамо се да ће овај велики посао, јер се ради о више стотина улица, бити завршен до краја године и како би адресни регистар и на територији града Шапца био ажуриран. На тај начин би се стекли услови да почетком следеће године сви они објекти који се сада налазе у неименованим улицама, добију број. Адресни регистар би тада био комплетан – навео је Дејан Живановић. сарадник за културу у Градској управи.

М.Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa