Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
ПРИЈЕМ ЗА ШАБАЧКЕ МАЧЕВАОЦЕ

Вештином до успеха

МК “Церски јунаци 1914” један од најуспешнијих на Првенству Србије. Екипни пионирски шампиони поново, девет појединачних медаља. Шабац домаћин још једног великог такмичења 2019. године
Мачевање је најмлађи спорт у Шапцу, бар када се посматра година оснивања колектива који репрезентује наш град у неком спорту. Ипак, иако се такмиче непуне три године, борци овог клуба су једни од најуспешнијих у Србији, у својим категоријама. После свих успеха, “круна” је стигла на недавно одржаном Првенству Србије где су клуб и Лука Ранковић одбранили прошлосезонске титуле, а резултатима су придодата још нека значајна остварења. Тим поводом, члан Градског већа Божидар Катић и директор Туристичке организације Шапца Срђан Митрашиновић, уприличили су пријем за део “одликаша” и стручни штаб клуба
-Увек је теже одбранити него освојити титуле, а ми смо успели у томе. Част нам је што репрезентујемо наш град и велико хвала граду који је уз нас од почетка. Тешко је сабрати све медаље, али данас су са нама: Лука Ранковић, двоструки шампион за пионире у флорету и победник купа у флорету и сабљи, потом Лука Максимовић, вицешампион сабље, трећи у флорету пионира, Анђелина Ђорђевић, трећа у држави у сабљи и вицешампион Купа, као и кадеткиња Нина Мићовић, трећа кадетска сабља Србије. Треба поменути и Сандру Радић, такође трећу у Србији. Само овде је близу 50 међународних одличја, укупно их је око 70. Презадовољни смо досадашњим остварењима, али желимо још више у будућности – истакао је председник клуба Владан Ранковић.
Мачевање је за кратко време постигло много и то показује да је труд и посвећеност почетак сваког достигнућа, истакао је Божидар Катић.
-Поносни смо на њих, на све успешне младе Шапчане. Када је осниван клуб, многи су се смејали тој идеји, а ево сада је то успешнији колектив од многих са дужом традицијом функционисања. Наставићемо да пружамо подршку, да будемо, као град, потпора добрих резултата, а не сумњам да ће они трајати још дуго – рекао је Катић.
-Код њих импресионирају, не само резултати и медаље, већ и другарство које они негују, чувају, а то је најважније. Доносе радост, проносе славу града и свог клуба, а Шапцу доносе међународна такмичења. Добили смо похвале за организацију Светског купа претходне јесени, бићемо и наредне године домаћини – додао је Срђан Митрашиновић.
Тренутно је пауза између сезона у мачевању, а нова стартује у септембру “Чивија купом” у Шапцу, хали “Зорка”, 15. и 16. септембра.

Б. Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa