Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
НЕДЕЉА ПОСВЕЋЕНА САВИ
ШАБАЧКИ ПЛИВАЧКИ МАРАТОН

НЕДЕЉА ПОСВЕЋЕНА САВИ

СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ
Шабачки пливчки маратон биће одржан и ове године, а поводом тога одржана је конференција у Градској кући, којој су присуствовали Срђан Митрашиновић, председник Туристичке организације Шапца, Божидар Катић, председник Организационог одбора и Ђорђе Агбаба, генерални секретар Савеза за даљинско, маратонско и мастерс пливање Србије.
Ове године биће неколико трка. Прва трка је 10 км, друга 5, трећа 2,5 и четврта 250 метара. И ове године биће организована Савска регата која ће 11. августа кренути из Јарка. Цела недеља од 5 до 11. биће посвећена жртвама крвавог марша.
- Ове године Шабачки пливачки маратор биће у новом формату. Решили смо да маратон поставимо на здраве основе, како бисмо оставили нашој деци оно што траје већ 59 година у овом граду – истакао је Божидар Катић и додао да је нзначајна ствар за везана за маратон и веза са Јарком.
-Оно што је јако важно јесте да ћемо сачувати физичку везу са Јарком. Осим пливачког маратона, који смо успели да са сачувамо и да му дамо једну нову форму, маратон ће имати и нову форму сећања на наше суграђане који су на тај начин страдали у Другом светском рату – објашњава Божидар Катић.
Маратон први пут улази у календар нашег Савеза, у СРБ Опен Куп, што је пливање на отвореним водама које укључује преко двадесет трка из нашг календара.
- То ће допринети већој популаризацији маратона. Много више пливача ће доћи како би били бодовани у Купу. Такође, овај маратон први пут улази у Глобал серију маратона, што је Међународни маратон рекреативних трка који популарише пливање. Велики број трка у маратону доприноси томе да пливачи из иностранства долазе у нашу земљу и остварују пласман – истакао је Ђорђе Агбаба и додао да ће награде бити подељене сразмено на мушкарце и жене.
- Акценат је бити на трци од 10 хиљада метара. Организоваће се и Чивијашка трка која ће окупиту велики број младих пливача и укључити многе Шапчане у трк у- истиче Агбаба.
Што се тиче пропратних садржаја, Туристичка организација Града Шапца је и ове године, као и претходних за њих задужена.
- Имаћемо трке кајака, Државно првенство у рвању у песку, као и традиционални котлић. Присутни ће такође моћи да уживају у музичком садржају који ће пратити ову манифестацију као и претходних година – истакао је Срђан Митрашиновић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa