Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
ЈЕДИНСТВЕН ГЛАС
Састанак репрезентативних организација особа са инвалидитетом и представника градске управе

ЈЕДИНСТВЕН ГЛАС

На састанку представника репрезентативних организација особа са инвалидитетом који је одржан 13.07.2018. у просторијама удружења параплегичара потписан је заједнички споразум о међусобној сарадњи у циљу унапређења квалитета живота и рада особа са инвалидитетом и проналажења решења за заједничке проблеме организација ОСИ и њихових чланова у Шапцу.
Потписници споразума су : Међуопштинска организација слепих, Међуопштинска организација глувих и наглувих, Друштво за церебралну и дечју парализу, Удружење параплегичара мачванског округа, Удружење дистрофичара мачванског округа и Удружење мултипле склерозе “Мултиплекс“. На истом састанку је формирано и Координационо тело које ће заступати интересе преко 1.500 особа са инвалидитетом Шапца.
Координационо тело упућује отворени позив за укључивање преосталих организација које се баве питањима особа са инвалидитетом. Други део састанка је био посвећен анализи закључака са састанка са представником локалне самоуправе, Салком Карадаревићем, чланом градског већа задуженим за организације цивилног друштва, који је одржан 11.07.2018. Сви присутни представници организација су поздравили закључке које је изнео господин Карадаревић, а то су: да се уплате по одобреним пројектима за организације ОСИ убрзају, а потом одржава континуитет уплата, да се састанци представника организација ОСИ и градске управе одржавају једном месечно, да се размотри могућност доделе додатних средстава организацијама (пошто су по конкурсу средства смањена), да град у сарадњи са организацијама пронађе модел раздвајања конкурса за социјану и здравствену заштиту , како би се у 2019. расписао посебан градски конкурс за унапређење положаја ОСИ и да ће град у условима смањених финасија за организације ОСИ пронаћи могућност бесплатног књиговодства за 2018. годину.
Координационо тело је својим члановима поделило задатке за активно учешће у јавној расправи на предлог Закона о изменама и допунама закона о социјалној заштити Републике Србије, чиме би особе са инвалидитетом из Шапца имале јединствене предлоге и заједнички наступ према ресорном министарству.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa