Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Сама стварам  своју бајку
Бранка Бобић: Креативност и машта могу све

Сама стварам своју бајку

У току дана сам у салону, радим, а ноћу правим цветове и све стижем. Вероватно не бих могла све да постигнем да немам подршку и помоћ породице и неку енергију која ме покреће. Мени није потребно много, али за децу увек треба да буде. Учим их да сваки материјал искористе и тако развијају еколошку и креативну свест
У основи сваке успешне приче налазе се креативност и упорност. Колико маште, труда и вредног рада је потребно да идеје оживе најбоље зна Бранка Бобић. Она је запослена мама фризерка, кројачица и творац живописних цветних аранжмана од папира. Оно што замисли вештим рукама претвори у мало уметничко дело. Све је почело тако што је пожелела да улепша дан деци и направи неколико занимљивих фотографија. Хоби временом је постао додатни извор прихода.
- Одувек сам волела да радим нешто креативно. За своју децу урадила сам прве цветове од папира. Клупицу коју је супруг направио смо украсили и све то смо однели у Велики парк да сликамо. Људима је било занимљиво. Пролазили су, гледали и питали да ли је то право цвеће. Тада сам дошла на идеју да бих могла да правим цветове и то ми је постао хоби. За први велики цвет било ми је потребно три сата. Мали цветови су ми се чинили некако мали и желела сам да буде веће и живописније. Када сам савладала технику израде то ми није било довољно, појединачно су ми деловали празно и следећи корак био је да направим Рајска врата. Приметила сам да људи траже такву декорацију за своје прославе и тако је све кренуло. Много њих мисли да је то право цвеће, јер делује природно. То је једна од ствари која ми се свиђа. Могућност да се играм са папиром и неком улепшам важан животни тренутак. И психолози тврде да у простор треба да унесемо боје, зашто не бисмо и у живот? Није све ни у заради. Цветове сам поклањала вртићима и учествовала у хуманитарним акцијама - истиче Бранка.
Како ова енергична млада жена каже, све ради због деце и ништа јој није тешко када су они у питању. Најпоноснија је на своју породицу и на њихову подршку у сваком новом пословном и животном подухвату. Из Београда се вратила у родни град, јер Шабац има слободу и топлину, коју је тешко наћи на другом месту.
- Мислим да је добро што смо се вратили у Шабац. Овде познајем све и веће су шансе да успем и створим нешто за своју децу. Ништа ми није тешко да урадим за њих. У току дана сам у салону, ноћу правим цветове и све могу. Мени није потребно много, за њих увек треба да буде. Трудим се да што више времена проводимо заједно. Децу укључим у све што радим. Дозволим им да сецкају папир и да праве своје цветове. Од папира који преостане направе нешто своје и изненаде ме увек. Пре пар дана су направили машнице и украсили салон где радим. Учим их да сваки материјал искористе и развијају еколошку и креативну свест. Ништа не бацамо. Често правимо поклоне за њихове другаре. Вероватно не бих могла све да постигнем да немам подршку и помоћ породице и неку енергију која ме покреће. Питају ме одакле ми таква енергија и како постижем све, одговор је једноставан, не могу да будем мирна. Могу да нешто купим, али није исто, осећај да је нешто ваших руку дело не може да се мери са оним што купимо у продавници. Велика жеља ми је да отворим фризерски салон за децу. У Шапцу тренутно постоји само један. Мој не би био класичан салон, више као креативна радионица и играоница, где могу да добију и фризерске услуге. Деца су најискренија и најлепше ми је са њима да радим. Трудим се да сачувам дете у себи - наводи Бранка Бобић и додаје како и своје пријатељице саветује да буду креативне, маштовите и хоби претворе у успешан посао.
- Другарицама говорим да се покрену и ангажују, укључе, јер све можемо, посебно када се удружимо. Саветујем их да искористе свој теленат и вештине, јер је заната све мање и изумреће уколико на њих заборавимо. Ово је наше време и треба да га искористимо на прави начин. Сама пишем своју бајку и успех ће уз труд доћи. Могуће је да неко ради више ствари и буде успешан. Потребно је да се покренемо. Уколико уложимо довољно туда и успех ће временом доћи, мора.

М.Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa