Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
ФУДБАЛ: ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: ФК „СЛОГА“ - ФК „МАЧВА“ 0:0

ОКРЕНИ, ОБРНИ БОД

Одлична игра ФК „Мачве“ довољна за нерешено.
Петровац, 02. 04. 2011. године. Стадион: ФК „Слоге“.
Степандић, Тајдић, Пејовић, Ристивојевић (А. Радовановић), Марковић, Обровац (Васић), Лазић, Радовановић, Туфегџић, Ковачевић, Гаврић.
На гостовању у Петровцу на Млави, екипи која има већи бодовни салдо од Шапчана, ФК „Мачва“ је приказала најбољу игру на гостовању ове сезоне, чак, може се рећи и од гостовања у Прибоју из претходне сезоне, али неоправдано поништени гол Ковачевића и три промашаја Туфегџића, увели су ФК „Мачву“ у мирну луку нерешеног резултата.
После детаљних анализа установљено је да је поништени гол Ковачевића потпунио регуларан. Треба имати у виду да судија доноси одлуке у тренутку у гужви и под притиском, а сви остали после свих могућих снимака. Намера се тешко може доказати. Међутим, правилност је евидентна.
Шта рећи после ове утакмице?
Један аспект је спортски, а то је чињеница да се ФК „Мачва“ и у куп утакмици са ФК „Борцем“ прописно испромашивала, а поготову Туфегџић, што значи да је ово правилност, а не ствар спортске среће или несреће. На овоме треба да ради стручни штаб.
Други аспект је не баш чисто спортски и везан је за обезбеђење услова такмичења. Писац ових редова је после првог гостовања ФК „Мачве“ у Пожеги предвидео овакво суђење на гостовању. То предвиђање је изречено на основу доброг познавања стања у фудбалској, а поготову судијској организацији. Принципи на којима руководство ФК „Мачве“ жели да изгради односе са свим учесницима у такмичењу су , што се нас тиче, потпуно исправни, али је проблем уколико их се ФК „Мачва“ једина држи и остане усамљена у томе. За добро фудбалске игре било би значајно да на овим основама нађе истомишљенике и у другим фудбалским клубовима.
У супротном, дај Туфегџићу неки гол па да се више не бавимо са овим.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa