Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Почетак припрема - јун 2018. (С. С.)

Почетак припрема - јун 2018. (С. С.)

МАЧВА СТАРТУЈЕ НОВУ СЕЗОНУ

ОПСТАНАК ПРИМАРНИ ЦИЉ

Тим из претходне сезоне махом сачуван, али навала под знаком питања. Могуће још промене у саставу. Циљ - опстанак у Супер лиги
Друга сезона у елити стартује за три дана, а шта можемо очекивати од “Мачве” велика је непознаница, но нико не може одузети наду да би се могли пријатно изненадити. Утакмицом у Борчи су окончане припреме, бар у сегменту пријатељских мечева, а у недељу стартују они важни.
Екипа је на припремама од 11. јуна. Тренер Драган Аничић је прозивку и прве тренинге одрадио у Шапцу, одигране су три утакмице пре одласка на Златибор где је екипа наставила са радом у другачијој атмосфери. Пре седам дана се тим вратио са наше планине и до старта ради на главном и помоћном терену са вештачком травом.
Генерално посматрано, већина играча из прошлогодишњег састава остала је у клубу, али било је и одлазака играча који су имали значајан терет прошлогодишњих достигнућа. У клуби нису више голман Ненад Филиповић, стандардан у првом делу првенства, Бојан Матић, најбољи играч и стрелац, Никола Милинковић, нападач поникао у Мачви, већ наступа у Узбекистану, док је у избору нове средине слободан и Арсенијевић. Још увек једини долазак је голман Вићић, највероватније резерва Душану Пулетићу, но са екипом ради и неколико играча на проби, те није сигурно да ли ће остати.
Циљ није тешко дефинисати, бар не онај реалан, то је опстанак у Супер лиги. Биће то теже него претходне сезоне јер један тим више ће страховати због бараж дуела 14-пласиране екипе.
Осам припремних
Од старта припрема 11. јуна до старта Супер лиге, шабачка “Мачва” одиграла је осам припремних утакмица. Почело је поразом од “Партизана” 1:2 у Београду, потом у Пазови су Шапчани ремизирали са кинеским “Јанабеом” 1:1 и изгубили од руског клуба “Крила Совјетов” 0:2. На Златибору је савладан “Рад” 2:1, бољи од “Мачве” били су Крупа 0:1 и “Младост” Лучани 0:2, да би на опроштају од Златибора “црвено-црни” савладали “Струмицу” 1:0. Низ утакмица окончала је победа у Борчи 4:1.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa