Инфо

19. јул 2018.19. јул 2018.
Репрезентативно-клупски изазови
БОКС - МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИРИ

Репрезентативно-клупски изазови

Лето и рана јесен можда су и кључни периоди године за наш бокс и прави испити за квалитет бораца од којих боксерска јавност и Савез очекују много. Један од два велика међународна турнира у Србији већ је одржан, други следи, а већ сада можемо рећи да је на први изазов успешно одговорила и “Мачва”. Репрезентативац из редова шабачког клуба Раде Јоксимовић један је од два борца из Србије која су досегла финале на “Војвођанској златној рукавици”, једном од најјачих турнира у Европи за категорију младих (17 - 18 година). У својој категорији до 49 кг, Јоксимовић је, вољом жреба, био слободан у четвртфиналу, потом је у полуфиналу убедљиво “тукао” натурализованог Руса, шампиона ове земље, 5:0, да би у финалу поклекао против Индијца Синга.
-Ово је такмичење на нивоу највећих првенстава. Стотину педесет боксера, више од 20 држава, сви најбољи су били ту. Раде је боксовао одлично, изгубио је прегласавањем, не би било незаслужено и да је добио Индијца. Финалисти су добили и пехаре за најборбенији пар што говори о квалитету меча. Похвалили су Јоксимовића Пиперски и Марчета, као и председник Боровчанин и очекују много од њега у будућности. Само су он и Јовановић од наших боксера стигли до финала, а имали смо 14 представника - рекао је тренер Слободан Митровић.
Крајем августа Врбас ће угостити најбоље боксере јуниоре на другом међународним “Купу нација”, а велика очекивања на том такмичењу сви у Боксерском савезу Србије, као и у шабачкој “Мачви” имају од Семиза Аличића, једног од предводника јуниора Србије и вишеструког шампиона своје категорије. Семиз је један од фаворита за титулу, а већ до сада је учеснике пријавило 28 држава, практично са свих континената.
Тројица боксера “Мачве” позвани су и на припреме најбољих школараца Србије. Лука Мијаиловић, Миле Јовановић и Данило Макевић, заједно са осталим репрезентативцима граде форму за међународне турнире.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa