Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Решавање  дугогодишњег проблема
ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИјЕ У МАЈУРУ

Решавање дугогодишњег проблема

Захваљујући директорки Водовода решићемо вишегодишњи проблем, рекао Иван Вратић из Мајура. Настављамо да ширимо мрежу, додала Даниела Ловрин Гавриловић, директорка Водовода
Јавно комунално предузеће „Водовод Шабац“ почело је радове на изградњи канализационе мреже у улици Травнице у Мајуру.
Грађани овог дела Мајура су пре неколико година уплатили своје обавезе и дуго чекали почетак радова.
- Морам да се захвалим директорици Водовода Даниели Ловрин Гавриловић, јер смо захваљујући њој успели смо да се договоримо. Канализација се ради у термину када смо се и договорили. Договор је испоштован максимално и сви смо задовољни због почетка радова. Значи нам доста пошто имамо великих проблема. Жељно ишчекујемо да се заврше радови, да се прикључимо и да се решимо проблема - рекао је Иван Вратић из Мајура.
Према речима директорке Водовода, преговоре са житељима овог дела Мајура започели су у фебруару месецу.
- Пре свега велико хвала свима који живе у улици Травнице на стрпљењу и указаном поверењу. Они дуго чекају на канализацију и ми смо у договору са њима почели радове пре недељу дана. Ради се о нешто више од километра канализационе мреже и очекујем да ће радови бити завршени за неких месец, до месец и по дана, када ће 30 домаћинстава моћи да се прикључи на канализацију рекла је Ловрин Гавриловић.
Према њеним речима, све активности запослених у Водоводу су усмерене ка ширењу и изградњи канализационе мреже, али и истовремено и ка мотивисању наших суграђана да тамо где постоји канализациона мрежа да се прикључе.
- То је важно из два разлога. Пре свега, на тај начин се елиминишу септичке јаме из употребе, чувамо природу. Са друге стране, иако се то не чини нашим суграђанима, прикључење на канализациону мрежу је и исплативије. Наиме, прикључење на канализациону мрежу кошта 600 евра у динарској противвредности, а грађани сигурно толико дају за годину дана на пражњење септичких јама - додала је директорка Водовода.
Вредност ових радова износи око седам милиона динара.
Модели за плаћање
- Запослени у Водоводу су у протекла два месеца спровели су акцију и обишли 1.800 домаћинстава у приградским насељима који имају могућност да се прикључе на канализацију. Намера нам је била да понудимо неколико модела за прикључење. Први модел је да се половина износа од 600 евра одмах уплати, а остатак на 36 месечних рата. Други модел смо омогућили у сарадњи са Поштанском штедионицом, а то су изузетно повољни кредити са минималном каматом за целокупан износ од 600 евра на 36 рата. За оне суграђане који нису у могућности да искористе ова два модела, ми смо веома вољни да пронађемо економски прихватљив модел - рекла је Даниела Ловрин Гавриловић.
Н. К

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa