Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ АМБУЛАНТЕ
ЧЕЛНИЦИ ГРАДА ПОСЕТИЛИ СУ ЈЕВРЕМОВАЦ

ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ АМБУЛАНТЕ

Сав новац којима је мештанима Месне заједнице “Јевремовац” био на располагању, определили су на прошлогодишњем референдуму за изградњу нове амбуланте. Овим неће бити решено само питање здравствене заштите већ ће и деца у вртићу добити више простора и боље услове
Протеклог уторка градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, посетио је са својим сарадницима Јевремовац у ком је у току почетак изливања темеља за нову амбуланту. На прошлогодишњем непосредном изјашњавању мештани Јевремовца, изгласали су да се више од два милиона динара, што је укупан износ којим су располагали, определи за изградњу амбулатне у центру.
-Небојша Зеленовић истакао је овом приликом задовољство тиме што су мештани Месне заједнице “Јевремовац” одлучили да свој новац од пореза на имовину потроше на изградњу амбуланте.
-Потребе људи у месним заједницама су различите и најбоље да они о томе одлучују сами. У реду је да то ураде на начин на који смо осмислили у граду Шапцу, а то је путем референдума. Тако ћемо најзад сазнати шта су стварне потребе људи и шта је права народна воља – истакао је Зеленовић и додао да се сви започети пројекти, изгласани прошле године на референдуму приводе крају.
Месна заједница Јевремовац има већ једну амбуланту, међутим она је дотрајала. Стара је у јако скученим и лошим условима. Доктори и медицинске сестре немају елементарне ствари које су неопходне да би се здравствена заштита обављала.
- Ово је био једини предлог на прошлогодишњем референдуму јер је мештанима Јевремовца неопходна нова амбуланта. На овај начин нећемо решити само проблем здравствене заштите, већ ћемо истовремено адатирати простор старе амбуланте. У вртић у Јевремовцу ће ове године бити уписана два разреда, а ми ћемо адаптацијом старе амбуланте растеретити простор у вртићу - истакао је Милан Васић, председник Месне заједнице “Јевремовац” и додао да је уговорени рок за завршетак прве фазе радова 60 дана али по темпу којим се изводе, сматра да ће се и раније привести крају.
- За 2 милиона динара не може да се изградити све. На јесен очекујемо поново референдум где ћемо као месна заједница предложити другу фазу радова која подразумева инсталације. Ако све буде ишло како треба, на лето 2019. године имамо нову амбуланту – истиче Васић.
Мештани су презадовољни реализацијом пројеката, а што се тиче следећег референдума, Месна заједница ће слушајући грађане одлучивати о предлозима.
-Сама прилика да новац потрошимо на овако значајне ствари је изузетна. Амбуланта нам наравно много значи. Имамо пуно картона, а мештани два села се лече код нас у Јевремовцу– истакао је Милан Гајић, одборник у Скупштини града Шапца.
Ове године Месна заједница “Јевремовац” имаће више од четири милиона динара на располагању на рачуну за непосредно изјашњавање.
Позив суграђанима да искористе прилику
-Очекујем да ће до краја грађевинске сезоне бити сви пројекти завршени. Истовремено позивам све суграђане да се уписују у списак за непосредно изјашњавање како бисмо имали нову туру референдума на којима ће сто хиљада наших суграђана, у 60 месних заједница моћи да одлучују о преко 2 милиона евра. Нека свако каже на шта жели да потроши свој новац. Ово је јединствена прилика која се пружа у Шапцу – закључује Зеленовић.
К. Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa