Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
САДИМО ЦВЕЋЕ НЕ БАЦАЈМО СМЕЋЕ
АКЦИЈА ЈАВНОГ КОМУНАЛНОГ ПРЕДУЗЕЋА "Стари град" на Церу

САДИМО ЦВЕЋЕ НЕ БАЦАЈМО СМЕЋЕ

Јавно комунално предузеће Стари град од октобра 2016. године покрило је комплетну територију града Шапца са изношењем смећа. Последњи контејнери били су постављени у селима Поцерине, а на молбу шабачке цркве на путу за насеље Липове воде постављен је још један, који нажалост није правилно коришћен. Контејнер, који је уклоњен, налазио се у непосредној близини Крста, симбола победе и помирења.
-Људи су овде неконтролисано бацали смеће мимо контејнера, и то, не путници намерници, већ људи који су циљно овде одлагали смеће. Данас смо очистили простор на којем је било старих гума, делове аутомобила, постељине... тако да тај контејнер није служио за оно зашта је намењен. Због тога смо одлучили да га уклонимо да бисмо указали људима како треба да се понашају, а колеге из Градског зеленила су оплемениле тај простор", каже руководилац Сектора градске чистоће Зоран Дамњановић.
Комунално предузеће тежи ка томе да у нашем окружењу има што мање смећа, и то на свим деловима како у граду тако и на периферији. На месту где се налазио контејнер сада се поносно шепуре перене, кане и друго баштенско цвеће, а призор који чине сигурно ће пријати сваком оку.
- Дошли смо на ову идеју како би смо указали да уместо баченог смећа које је вишеструко опасно, посетиоцима овог историјског места понудимо много лепшу слику-цвеће. Акцију реализујемо под слоганом "Садимо цвеће не бацајмо смеће". Наша жеља је да становници али и сви они који долазе на ово место уживају у лепом цвећу, а не да гледају смеће на сваком кораку. Ово је само почетак јер ми имамо још идеја и надам се да ће бити прилике и времена да то покажемо.- каже руководилац Сектора градског зеленила Славица Радановић.
Ово је само још један од доказа да руководство шабачког комуналног предузећа на све начине покушава, да свима који живе, било у граду или на сеоском подручју, исте услове и упућује на очување комуналног реда.

М.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa