Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
УХАПШЕН ЗБОГ КРИВОЛОВА, ТРАЖЕН ЗБОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНА

Шабачки “Шакал” “пао” у Црној Гори

П. В. (64) из Шапца осуђен је пред домаћим судовима на седам година затвора због трговине дрогом и тешких крађа, а сумњичи се и да је као припадник паравојне јединице "Шакали" убијао и пљачкао на Косову
Припадници црногорског Регионалног центра граничне полиције "Југ" у сарадњи са службеницима Центра безбједности Бар лишили су слободе П. В. (64) из Шапца, држављанина Србије, за којим је расписана Интерполова потерница од стране београдског одељења Интерпола, ради издржавања казне затвора у трајању од седам година због кривичног дела трговине дрогом и кривичног дела тешке крађе, као и ради вођења кривичног поступка због постојања основане сумње да је починио ратне злочине против цивила у саизвршилаштву.
Наиме, српски и црногорски полицајци су 20. јула, око 16 сати, поступајући на основу оперативних информација да се на територији барске општине налази особа са Интерполове потернице, у месту Утјеха затекли П. В. у вршењу кривичног дела незаконитог риболова. Он им је дао лажне личне податке, али је криминалистичком обрадом у Центру безбједности Бар утврђено је да је заиста у питању тражени криминалц.
- Службеници РЦГП „Југ“ и ЦБ Бар су против овог лица надлежном државном тужиоцу поднели кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дело незаконит риболов и прекршајну пријаву надлежном судији Основног суда због почињеног прекршаја из Закона о јавном реду и миру.
П. В. је спроведен у ЗИКС ради издржавања казне која му је изречена због почињеног прекршаја.
Због постојања наведене потернице, лице ће бити приведено судији за истрагу Вишег суда у Подгорици на даљи поступак.
Злочини "Шакала" у Ћушкој
П. В. се поред тешких криминалних дела за које је осуђен, сумњичи и да је учествовао као припадник паравојне јединице „Шакали“ у ратним злочинима против цивилног становништва. Ова злочиначка групација "оперисала" је од марта до јуна 1999. године на Косову, а постала је позната широј јавности након што је откривено да је починила стравичне злочине у селу Ћушка, у пећкој општини. Како наводи полиција у свом саопштењу, П. В. је оптужен да је убијао и мучио цивиле албанске националности и пљачкао имовину.
У тој "акцији" паравојске је убијен 41 цивил, а уз то је близу 200 сељана малтретирано и опљачкано.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa