Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
За Љубинкино  убиство 30 година
ПРЕСУДА ВУКАШИНУ ВИЛОТИЋУ ИЗРЕЧЕНА

За Љубинкино убиство 30 година

Вукашин Вилотић из Бојића, који је у јануару 2016. године убио медицинску сестру Љубинку Поповић не њенон радном месту, одлуком Вишег суда у Шапцу осуђен је на 30 година.
Вилотић је првостепено у новембру прошле године осуђен на исту ову казну затвора, али је она одлуком Апелационог суда у јануару укинута. Разлог за укидање казне било је недовољно утврђено стање урачунљивости оптуженог. Затражено је допунско психијатријско вештачење, а одбрана се током читавог поступка позивала на неурачунљивост Вилотића.
Ипак, вештаци Специјалне затворске болнице у Београду утврдили су да је приликом извршења дела Вилотић био ураунљив и свестан свог дела. Како наводе централни медији одбрана је тврдила да се ради о “опасно болесној особи” и да је то што није био на лечењу на одељењу пропуст лекара. Такође су тврдили и да је био под дејством таблета, што је токсиколошки налаз оповргао.
Пре него што је Љубинки Поповић пререзао врат ножем, Вилотић је 2004. аутомобилом на пешачком прелазу убио седамнаестогодишњу девојчицу, а другу тешко повредио. Вилотићева мајка нестала је 2010. године и до данас се не зна ништа о њој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa