Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Кривина у огледалу

Од водочитача до звезда

Напредњачка филозофија у Србији је недокучива. Ево, последњег примера. Човек, референт у обреновачком водоводу, постаде ни мање ни више него - помоћник министра за пољопривреду за рурални развој.
Извесни Александар Богићевић, новопостављени помоћник министра, радио је од 1995. до 2007. радио ЈКП „Обреновац“, као водочитач, затим инкасант, благајник и организатор паркирања, а од 2007. до 2012. године у ЈКП „Водовод и канализација“ радио је на пословима благајника, референта за водочитање и шефа контроле потрошње воде и рекламација. Драги пријатељи, ето одговора како су и зашто напредњаци на власти. Тај Богићевић ће бранити рукама и ногама Прворођеног и његову странку до последњег атома снаге. Замислите какав је његов живот био као водочитача, у односу на ову сада ситуацију - помоћника министра. Цепао је ђонове ципела кукавни Богићевић годинама по обреновачким асфалтима и козјим стазама, а сада лимузином долази на посао, секретарица му скува кафу, послаже новине, исчита поруке и пита шта хоће за доручак. Успео човек у животу. Наводно је завршио и Унион факултет, у међувремену. Све то, међутим, не би било могуће да није поносни власник чланске књижице СНС. Тај напредњачки визни режим отвара те недокучиве стварности у Србији.
Да се разумемо, бити водочитач је часно и поштено занимање. Чак и познајем неколико водочитача у Шапцу, добри људи, културни. СНС. Вероватно када су га нункали као бебу, стално су му понављали на увце како је рођен за велика дела, како ће да догура до Владе, ко зна и до министра. За сада је стигао до места помоћника. Није далеко ни фотеља министра. Код напредњака се брже напредује у Влади, него од водочитача до референта за паркирање.
Већ птице на грани знају ко је све на функцијама у Србији, али вреди то понављати како би се људи што пре освестили. Министар за рад био је возач Јоргованке Табаковић у радикалима. Још један шофер и то Прворођеног из радикалских таласа, председник је општине Земун. Александар Вулин, најпознатији српски дезертер је министар војни. Извесни келнер из Сурдулице Боске је већ година државни секретар у Министарству привреде. Доктор одбојке, сумњивих пливачких способности је сада саветник министра просвете... И онда се човек запита зашто да му се деца муче и студирају праве факултете када од водочитача, дезертера, шофера и келнера не могу да дођу до посла.
Просто је чудно како Прворођени, који се констатно хвали како је био најбољи студент са све десеткама, тако олако одговорне функције препушта људима који су доказано на муфте позавршавали „престижне“ факултете и наватали титуле. Но, паметан је он. Неће њега паметни сачувати на власти, већ они други. И он и они губе све, у том случају, а сада имају оно што ни у најсмелијим сновима нису могли да одсањају.
Ненад Кулачин

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa