Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Од 2. до 13. августа

Мишарске свечаности

Манифестација “Мишарске свечаности” ове године биће одржана од 2. до 13. августа. Поред централне свечаности и Академије посетиоце очекује разноврстан и богат културно-уметнички програм. Организатори очекују да ће нов програм и садржаји привући велики број заинтересованих.
- Концепција и жеља је била да направимо причу да за сваког буде по нешто, а за сваког све. Од петка до понедељка биће богат програм уз учешће КУД “Абрашевића”, затим концерт Народног ансамбла “Тандрчак”. Публику очекује и дуо драма “Преиспитаније и живот Црног Ђорђа- Карађорђа”. Понедељак је резервисан за свечану академију коју организује наше позориште уз учешће других културних радника, града Шапца и околине и 13. августа је премијера представе “Чуда у Шаргану”. Верујем да ће сви програми бити на радост, не само Мишараца, него и Шапчана и људи из
околних места и привући велики број посетилаца - истакао је Душан Симић, секретар организационог одбора Мишарских свечаности.
Чланови Задужбинског друштва “Мишар” су задовољни овогодишњим програмом и организацијом у којој учествује и град Шабац.
- Програм је распоређен у неколико дана, баш због свог богатог садржаја. Неколико дана пре централне свечаности. Као председнику задужбинског друштва, драго ми је што се у организацију ове године укључио и град. Програм је веома богат и људи су расположени да раде, јер Мишар је свето место и треба да будемо поносни - навео је Драгиша Марсенић председник задужбинског друштва “Мишар”.
Фудбалски клуб “Карађорђе” прославља јубилеј, седамдесет година постојања и тим поводом у оквиру свечаности биће одиграна утакмица између ветерана првог фудбалског тима “Раднички” и клуба са Мишара.
- Пионири “Мишара” и “Мачве” играће једну утакмицу, а након тога планирана је додела награда и признања људима који су заслужни за фудбалски клуб Мишар постоји оволико дуго - рекао је Зоран Остојић, председник фудбалског клуба “Карађорђе”.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa