Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Пројурило  90 галопера
ЗАВРШЕНЕ СЕДМЕ ШАБАЧКЕ КОЊИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

Пројурило 90 галопера

Викенд за нама обележиле су седме Шабачке коњичке свечаности. Најважнија трка године “Меморијал краља Александра” и још девет галопских трка уз богат пратећи програм представљали су дводневни празник за љубитеље коњичког спорта
Током два дана хиподром је посетило око 10.000 људи. Публика у Шапцу је имала прилику да током два дана види више од 90 галопера на стази.
Поред надметања најбољих српских галопера, организована је и ревија фијакера, трка џокеја на 100 метара, пешке и традиционални избор за најшармантнију даму. Први дан, субота, био је резервисан само за пет трка.
Мр Маџимус са Александром Шашићем у седлу, био је најбољи у првој трци “Фисх цорп 2000 феед” за три године и старија грала на 1.000 метара. Друга је била Белла Софиа, а трећа Индиа Јаде. Четврто место заузео је Романов.
Друга трка “Меморијал Живко Шаиновић” органозована је на 1.000 метара за грла од две године без победе и пласмана. Свој први тријумф забележио је Кардинале са џокејом Иљом Московим. Друга је била Фантастиц Николина, трећи Мр Матадор, а четврти Хектор.
Атил Трлић, са џокејом Гораном Мешетовићем, однео је победу у трци “Победа НС омице и ждрепце за трогодце, на стази дугој 2.000 метара. Алвин је био други, Ирон Боy трећи, а четврти Магисзтрат.
Четврта трка у суботу је била “Ренесанса НС женска миља”, за три године и старије на 1.600 метара, а у њој је најбоља била Калина Ладy” са Тиком Вујковић у седлу. Другопласирана је била Пуре Пеарл, трећа Бордер Њар, а четврто место је заузела Цхантиллy.
Последња трка у суботу била је и једина трка у сулкама, под називом “Звездана НС”. Победио је Коцкар, други је био Маракеш, трећи Гроом, а четврти Винчестер.
Иако је врхунац Коњичких свечаности био “Меморијал краља Александра” у недељу су се поред ове одржале још четири јаке галопске трке.
Торино Хилл са јахачем Тиком Вујковићем однео је победу у првој трци “Лавови 015 супер спринт” за грла од три године и старија на 1.000 метара. Други је био Тринитy Ривер, трећи Сансили, а четврти Мр Мацхине.
-При изласку из стартне машине нисам могао да пратим трку. Били смо међу прва три. Међутим, када је дошло до борбе у циљном правцу, Торино је наравно добио трку. Стаза је била изврсна и све је одлично спремљено за овај дан и велике трке, изјавио је Тика Вујковић по завршетку трке.
Друга је на програму у недељу била трка “Еко сан двогодачки куп” на стази дугој 1.350 метара. Убедљиву победу однео је Магиц Ман са Александром Шашићем у седлу. Друга је била Атина, трећа Луллабy, а четвртопласирана је била Нигерија.
Грлу Магиц Ман ово је била трећа победа у сезони.
-Трећи старт и трећа победа. Другу трку сам се мало поигравао, многи су мислили да сам већ изгубио, али ја сам имао поверења у њега. Сада нисам ништа препуштао случају. Иначе, за њега планирамо неке много јаче трке. Стаза је била идеална и мислим да последњих пар година није била овако добро сређена, рекао је Александар Шашић после победе у трци.
Власници грла Магиц Ман су Дејан Вујичић и Ника Шендековић. Вујичић није крио задовољство.
-Презадовољни смо. Испунио је наша очекивања. Спремамо га за много већа дела. Током свечаности амбијент на Хиподрому је предиван. Требало би овако да буде сваки пут, навео је Вујачић.
Трећа трка другог дана Свечаности био је “Меморијал Драган Кића Поповић” која носи име заљубљеника у коњички спорт и дугогодишњег председника Коњичког клуба “Шабац 1820”, преминулог 2015. године. На стази дугој 1.800 метара, за грла од три године и старија надметало се 12 галопера. Терор, са Миланом Конкољем у седлу први је прошао кроз циљ и за собом оставио Атоса, Јасписа и Тајсона. Резултати су проглашени тек пошто је разматран и одбијен приговор једног од џокеја.
Последња трка седмих Шабачких коњичких свечаности била је “БСП шабачка миља” за грла од три године и старија на 1.600 метара. Први је био Блацк Монк са џокејом Гораном Мешетовићем, други Принстон Боy, трећи Дестинy, а четврти Њаслањи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa