Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Доминација Интергаја
“МЕМОРИЈАЛ КРАЉА АЛЕКСАНДРА” ОСВОЈИО МЕРИОН

Доминација Интергаја

Најваљнији галопски догађај сезоне завршен је победом Мериона у времену 2:28,4. Победничко грло прво је кроз циљ прошло са чешким џокејом Мартином Лаубером у седлу. Ово је било друго време остварено у “Меморијалу” од када се одржава у Шапцу.
Другопласирани је био Рхетт Буттлер, трећи Раби, док је четврто место заузео Орнамент.
Власницима Мерион, штали “Интергај” из Бијељине ово је четврти узастопни тријумф на “Меморијалу” на шабачкој трави.
-Ова победа за нас представља задовољство. Мање-више то је и престиж, али пре свега задовољство. Више да победимо него да учествујемо. Трка је била добра, без икаквих проблема. Наш коњ је ишао одлично, џокеј га је добро водио. Доста нам значе победе на овако великим тркама, рекао је Слободан Јовановић власник “Интергаја”.
Мерион је 2016. године освојио дерби у Мађарској. Пехар власнику победничког грла предао је председник Скупштине града Немања Пајић.
-Шабац је оправдао поверење и епитет града са дугом коњичком традицијом. То поверење се огледа у броју посетилаца која долази да гледају трке. Трка “Мемиоријал краља Александра” са правом има статус најпрестижније у Србији и велико узбуђење је владало пред старт. Најважније је да је публика која је дошла у Шабац могла да ужива у манифестацији и тркама, рекао је Немања Пајић.
Из старт машине изашло је 12 тренутно најбољих српских трогодих и старијих грла. Други у циљу, Рхетт Буттлер потомак је славног Галилеа, а ове сезоне је имао два тријумфа у Шапцу. Трећи Раби може се сматрати изненађењем, ове године имао је једну победу. Четвртопласирани Орнамент оретходне две године освајао је друго место у “Меморијалу”, каои ове године у трци “Ивањдан”. Са италијанским џокејом Салватореом Суласом важио је за једног од фаворита трке.
Нека од грла која су раније постизала завидне резултате овог пута остала су на зачељу. Би је ту десетогодишњи Иво Џима, победник Српског трајал стејкса, док је једном у овој трци био други, а једном трећи. Доста се очекивало и од ИЛ де Франце, који је претходних година на “Меморијалу” увек био у пласману. Трчао је и Јаффy, победник Српског дербија 2016. године. Без пласмана су остали и Аргентарио, Огон, Сунсхине Гирл, Атила Трлић и Смилинг.
“Меморијал краља Александра” трчан је 11. пут у Шапцу. Први пут, 2008. године победио је Дистант Цхарм штале “Потковица Спаија”. Следеће године прва је била Елла Мала штале “Антилоп”. Др Гиле из Ергеле “Сурчин” однео је побдеу 2010. године. Артисто из штале “Тешић” победио је 2011, а Ноувелле Роцк београдског КК “Горска тим” 2012. године. Наредне две године “Меморијал” су освајали странци. Тахир Шести, власника Ива Сердара из Хрватске победио је 2013. године и поставио рекорд трке у Шапцу са временом 2:28,0. Занимљиво, у Сердаревом власништву био је и овогодишњи победник Мерион. Следеће године победник је дошао из Италије, Грациас а ла вида, власника Виториа де Пасквалеа. После тога уследила је доминација “Интергаја” из Бијељљине. Голден Јоурнеy 2015, Саммy’с Њарриор 2016. и 2017. освајали су “Меморијал краља Александра” у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa