Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Испуњена очекивања
ЗАДОВОЉНИ И ОРГАНИЗАТОРИ И ПОСЕТИОЦИ

Испуњена очекивања

Иако је време овог лета веома променљиво и кишовито, током два дана Шабачких коњичких свечаности време је било идеално. Заједно са одлично сређеном стазом створен је предуслов за сјајне резултате, као и за врхунско уживање посетилаца.
Организатори КК “Џокеј клуб Шабац” и Туристичка организација Шапца могу само да буду задовољни, али и да буду свесни обавезе да овакав успех понове и следеће године.
Директор ТОШ Срђан Митрашиновић истакао је да се све што нешто значи у свету галопског спорта ширег региона протеклог викенда нашло у Шапцу.
-Шабачке коњичке свечаности и ове године обележила су надметања најбољих и најбољих грла, што је на Шабачки хиподром довело велики број љубитеља галопског спорта. Поред узбудљивих трка, од којих је највећу пажњу привукао “Меморијал краља Александра”, за посетиоце смо прирпемили и бројни пропратни садржај. Играла се зумба, парадирале су запреге, међу којима је изабрана и најлепша. Волтижери су нас оставили без даха демонстрирајући своје вештине. За љубитеље ручних радова и помало заборављених заната ту је био и Базар старих и уметничких заната. Наставили смо и ове године традицију представљања ручно рађених шешира и фасцинатора, а својим радовима се представила Наташа Филиповић – НФ хатс. Како шешир на хиподрому није ствар моде него обавезе изабрали смо и најшарматније, како традиција налаже. Око 10.000 посетилаца за два дана довољан је доказ да Шабачки хиподром са правом носи епитет - место добрих сусрета, рекао је Митрашиновић.
Сваки тркачки дан на Шабачком хиподрому привуче 4.000 до 5.000 посетилаца. Дводневна манифестација поред Шапчана, довела је на хиподром и бројне госте са стране. Нико није изрекао ниједну примедбу.
Тијана Јанковић Јеврић из Београда, фотограф и уредник једног онлајн магазина долазила је и раније у Шабац, али је први пут била на тркама. Припала јој је и част да буде члан жирија за избор најшармантније даме.
-Коњичке трке су ми интересантне, а дошла сам на позив пријатеља. Наравно, волим коње, јер ко их не воли. Лепо је овде, а најзанимљивији су ми људи. Импресивно је видети како су се сви потрудили да се пристојно обуку и колико су сви лепо расположени, рекла је гошћа из Београда.
Момчило Јововић из Новог Сада дошао је са породицом. Такође је раније био у Шапцу, али први пут на тркама.
-Овде су ме довели пријатељи, али и добар маркетинг ових Коњичких свечаности. Организација је добра и све је много лепо. Јако смо задовољни и доћи ћемо сигурно и следеће године. Волим коње. То су племените животиње које свако треба да воли и не знам никог ко их не воли, казао је Момчило Јововић.
Сигурно да су испуњена очекивања и добар провод најбоља препорука да се Шабачке коњичке свечаности посете и следеће године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa