Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
Штале пуне “странаца”
ЦЕНТАР РЕГИОНАЛНОГ КОЊАРСТВА

Штале пуне “странаца”

Шабац последњих година важи за регионални центар коњичког спорта. Штале на Хиподрому су пуне коња, али не само из Шапца. Ту су грла из других градова у Србији, земаља у региону, па и шире. Поред коња из Босне и Херцеговине и Хрватске који су овде, Шабачком хиподрому су поверење поклонили и власници из Италије, Швајцарске, Немачке.
Линда Милован и њен супруг Вилијам живе у Милану. Својих пет коња, набављених у Енглеској, држе у Шапцу.
-Јако волимо коње и животиње генерално. Шабац смо изабрали због пријатељства, гостопримства, лепе природе на хиподрому и због традиције у коњичком спорту. Ове племените животиње смо набавили скоро и управо овде у Шапцу се и родила идеја за то. Иако сам одувек волела трке то је био један сан у чију реализацију и нисам много веровала. Лепо је када коњ побеђује, али то нам није најважније. Наша кобила Атина заузела је друго место у трци и задовољни смо, каже Лидвина.
Рођена у Франкфурту, пореклом са ових простора, Лидвина се после удаје посветила породици. Некада и сама предузетник, послове је сада препустила супругу ком пружа подршку и брине о породиц, док заједно са осамнаестогодишњим сином гаје љубав према коњима. Сада ће много чешће бити гости Шапца.
-Оно што власницима препоручује Шабачки хиподром је то што су сигурни да ће коњи овде имати најбољу негу и тренинг. Код нас су проверени тренери. Прве трке у Шапцу уприличио је господар Јеврем Обреновић 1820. године, што се сматра и установљењем коњичког спорта у Србији. Традиција дуга два века нас обавезује, како према прецима, тако и према потомцима. Није нам циљ само да организујемо трке, него и да оне буду на врхунском нивоу, истиче Александар Драгојевић, директор Шабачког хиподрома.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa