Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
СПАВАТЕ ЛОШЕ,  УСТАЈЕТЕ УМОРНИ?
РАДИЕСТЕЗИЈА: МЕДИЦИНА СТАНОВАЊА

СПАВАТЕ ЛОШЕ, УСТАЈЕТЕ УМОРНИ?

Зашто неки људи, не само да живе и раде на лошим местима, него их сами (несвесно) бирају? Штетна зрачење и њихов утицај на човека, здравље и болест из угла радиестезисте. Нерасположење, нервоза и депресија као последица лоших утицаја делују на нас тако да доносимо погрешне одлуке. Кад се запитамо зашто нам се то дешава, почињемо да гледамо ствари на другачији начин, да мењамо себе да бисмо мењали околности
Данко Гашић је један од најпознатијих професионалних радиестезиста са простора бивше Југославије. За скоро тридесет година рада, прегледао је 3.500 кућа и станова, 10.000 особа, обавио више од 60.000 телефонских позива. За „Глас Подриња“ каже да је одувек желео да се бави радиестезијом, али је „по принципу погрешних одлука”, бирао другачије.
- Тек у средњим годинама, када су се нагомилали проблеми, као последица чињенице да нисам свој пут на време спознао, почео сам да тражим одговоре. Дешавало се да сам, где год бих кренуо, наилазио на огласе и књиге о радиестезији. Постало ми је јасно, тачније, осећао сам да би требало тиме да се бавим. Када је у мени све било спремно, врата су се отворила и све је „експлодирало“. Хвала Богу, учио сам од најбољих.
Ипак, највише је научио искуствено. Не само да то није био површан рад, него је „из сваке куће, излазио са новим спознајама“. Много је научио од самих укућана, чија је искуства, знања и обичаје систематизовао. Локације су биле разноразне и невероватне, од центра велеграда до кућа на врховима планина, од екстравагантних и скупих „палата“ до ромских насеља и уџерица, од забачених засеока на границама држава до градских подрума и бивших вешерница. Профил људи са којима се сусретао кретао се од најпознатијих академика и професора наука до најједноставнијих сељака, од светски афирмисаних лекара до “алтернативних” превараната, од непознатих, обичних људи који су касније постали "звезде" до "звезда" чији је сјај потамнео, од свештеника различитих вероисповести до многих видовњака, “пророка “ и исцелитеља, од најбогатијих до бескућника, од највећих атеиста до дубоких верника. Од свих је учио.
- Од самога почетка, врата су ми се сама отварала. Не разумевајући многе ствари, неке још увек, иако су биле врло јасно и разумљиво речене, морао сам да прођем кроз лично искуство, које је најбољи учитељ. То је тежак пут, јер се ради о падању и тоњењу, али када сте доле, немате где осим горе, ка врху. Чини ми се да је тај процес за искрене тражитеље, константан.

Штетна зрачења
Чињеницу да је радиестезија стара наука (и пракса) доказују праисторијски цртежи на којима су приказани рашљари у потрази за водом. У Србији, између два светска рата, радиестезија је била један од предмета на Вишој техничкој школи, али је почетком деведесетих, „када смо преварени на разне начине“, маргинализована.
- Радиестезија покушава да открије узроке проблема, болести, тегоба или тешкоћа, који почињу на духовном и енергетском плану. Живимо у океану лоших утицаја који, уз начин живота и генетику, представљају основне факторе који утичу на здравље. Зрачење, било у таласима или пакетима, или нама, још увек, непознатим манифестацијама, мења вибрације нашег тела.
Према једној подели, постоје зрачења која долазе из земље, космоса, техничка и такозвана апстрактна зрачења. Данко се „држи“ ове поделе зато што је „најприкладнија за разумевање феномена о којима говоримо“.
- У оквиру земаљских зрачења, најјача су она која долазе од подземних вода (три пута више воде протиче испод него на површини земље). Највероватније је да проток воде кроз земљу изазива микроталасе и микровибрације који доводе до поремећаја у вибрацији људских ћелија. Та зрачења умножавају све што је лоше у нама, делују као ватра која потпаљује наше слабости. Утицаји који долазе из космоса (о којима најмање знамо), можемо да замислимо као невидљиве енергетске зидове који праве мреже (решетке) које се налазе на површини целе земље. Сами зраци нису опасни, али боравак на тачкама пресека (чворовима) доводи до великих поремећаја. Спавање на тим чворовима доводи до бројних проблема и, услед пада имунитета, до болести.
У техничка зрачења спада све оно што одашиље електромагнетне таласе, дакле, трафо станице, далеководи, радио локатори, радари, радиоактивни громобрани... Постоје и зрачења уређаја попут телевизора, ноћних лампи, компјутера, мобилних телефона, продужних каблова.
- Апстрактни утицаји представљају уопштен термин за различите врсте штетних зрачења. То су такозвана места туге. Ако је кућа направљена на старом гробљу или на месту мучења, злостављања и дугог умирања, ту постоји велика негативна енергија. Извор штетних зрачења може бити све што човек ствара рукама (слике, гоблени, маске, миљеи и шустикле, џемпери...), уколико је био болестан, нервозан или депресиван док је радио. Због свега тога, некада се знало где се куће не праве – никада на старом гробљу, старом бунару, темељима старе куће (ако се ту много боловало), воћњаку, калему, раскрсници, никада испод, него изнад пута....

Појачање свега
у циљу разрешења
Одговор на питање како да пронађемо здраво место за живот дао је наш народ – „Где мачка лежи, ти бежи“. Мачка воли да спава на лошем месту, док пси и овце, а посебно коњи, спавају само на добрим местима. “Све старе руске цркве су исцелитељске” зато што су некада грађене на местима где би коњи преноћили. Зашто неки људе живе и раде на лошем, а други на добром месту?
- Људи који имају велике проблеме несвесно траже лоша места, сами их бирају. Проблеми које носе у себи, драме које су изазване унутрашњим или спољашњим факторима, траже појачање свега у циљу разрешења. Тек кад им је много лоше, људи почињу да размишљају зашто им се нешто дешава, а ништа се не дешава без разлога. Нервоза, умор и депресија, као последица лоших утицаја делују на нас тако да доносимо погрешне одлуке. Кад се запитамо зашто нам се то дешава, почињемо да мењамо себе да бисмо мењали околности.
Данков лични процес био је не само драматичан и усмеравајући, већ често и парадоксалан. Као један од најбољих примера парадоксалности је прича о вери. И поред, делимично присутне, породичне религиозности, морао је да дође неко другачијих верских опредељења да му покаже пут. Имајући тада за пријатеља и водича старог, мудрог имама Ибрахима Пајића и упијајући његово огромно знање и искуство, заувек је запамтио речи: “То што желиш да радиш. не може се и опасно је радити, и то по живот, без искрене вере у Бога, а један је Бог за све и изнад свих нас. И све је Божје”. Послушао је његов савет и данас му је дубоко захвалан.
Размишљања на ову и многе друге теме (путеви воде, светла и молитве, карма и магија, отварање ума...), Гашић је поделио на сајту:
http://www.radiestezija.rs

Данкова радиестезија

“Ући у стан, показати и рећи укућанима : “Овде је добро, а овде није”, није суштина радиестезијског прегледа. Укућанима појашњавам да су њихова унутрашња стања блиско повезана са енергијама и дешавањима у кући. Класична радиестезија одређене енергетске мреже и чворове тражи на правилним симетричним растојањима, најчешће на основу прве тачке. Међутим, те мреже нису фиксни бетонски зидови ни стубови, већ енергије, подложне утицају узајамних деловања свих присутних фактора. Када је постало очигледно да, осим класичних радиестезијских зрачења, постоје и другачији утицаји, то је проширило поље мог рада. На самом почетку се испоставило да је у западним деловима одавно бивше државе много људи урадило прегледе својих кућа, али да није било значајнијих побољшања. Осетио сам потребу да уђем дубље у ту проблематику, па су прегледи кућа бивали све дужи, али су открића и резултати били фасцинантни. Рат на тим просторима, донео је велике миграције, па сам улазио у куће у које, у обичним околностима, радиестезиста никада не би ушао. Боравак на тим местима био је од непроцењивог значаја за мој рад.”

Синдром умора
Слоган “Спавате лоше, устајете уморни?” који је настао крајем осамдесетих, после кратке примене технике из тада култне књиге “Моћ подсвести”, на најкраћи могући начин објашњава основни симптом проучавања, класичне радиестезије, “синдром умора”.

Морална ограничења
- Постоје етичка ограничења које човек мора да поштује да би могао да буде поштен радиестезиста. То значи, пре свега, да не злоупотребљава знање, да се не бави прорицањем и да не ради ништа без нечије сагласности - истиче Данко Гашић.
Мирјана Филиповић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa