Инфо

26. јул 2018.26. јул 2018.
ПЛИВАЧКИ МАРАТОН ЈАРАК - ШАБАЦ

Такмичење и дружење на Сави

И ове године предвиђен је богат пропратни садржај - изложба, рвање на песку, кајакашке трке...
Међународни пливачки маратон “Јарак-Шабац” овог лета ће доживети своје 49. издање. Учесници, чији ће коначан број бити познат током наредне недеље, покушаће 5. августа да буду најбржи на деоници од сремског села Јарак до плаже Стари Град у Шапцу.
Организатори су за ову годину најавили четири трке. Прва, ”војни спуст” се плива на деоници од 10 километара (5 км плус 4 пута 1.250 метара), друга је штафета четири пута 1.250 метара, у трећој се уцесници надмећу два пута на 1.250 метара и четврта под називом “Чивијашки изазов” 1250 метара.
Пливачко надметање свакако је централни догађај тог викенда, али је временом маратонска трка прерасла у манифестацију која има више садржаја и задовољава различите укусе. И ове године предвиђен је богат пропратни садржај. У оквиру манифестације у медијатеци шабачког Народног музеја, у суботу 4. августа, у 12 сати, биће отворена изложба риболиких колажа “Риба-девојка” Витомире Аћимовић из Београда, док је у недељу предвиђено одржавање Државног првенства у рвању на песку, кајакашке трке у две категорије, надметање у спремању рибљег котлића, као и презентација школе јахања КК “Џокеј клуб” из Шапца. Почетак програма је заказан за 11 часова.
Е. Г. П.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa