Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
СРЕЂИВАЊЕ ПРАШУМЕ
МЗ “ШТИТАР”: КРЧЕЊЕ ОБАЛА

СРЕЂИВАЊЕ ПРАШУМЕ

Месна заједница је подсетила становништво на Градску одлуку да обале морају да се чисте. Уколико мештани не поступе по упозорењу, Комунална полиција биће принуђена да изда прекршајне налоге физичким лицима, казну у висини од 5.000 динара
Многи од мештана Штитара нису у могућности сами да покрче своје обале, те су им у томе, помогли представници Савета Месне заједнице “Штитар”. Припадници одељења Комуналне полиције су у сарадњи са Месном заједницом у “Штитар”, обишли око 80 домаћинстава на територији атара села Штитар. Издали су упозорења и дали рок мештанима Штитара да уреде и искрче своје обале.
-Надам се да ће првог августа приликом контроле, сви мештани деловати по нашим упозорењима и да неће бити простора да се неко санкционише. Уколико мештани не поступе по упозорењу Комунална полиција биће принуђена да изда прекршајне налоге физичким лицима, у висини казне од 5.000 динара. Након тога, предмети ће бити прослеђени саобраћајној инспекцији – истакао је Александар Мићић, шеф подручне организационе јединице, одељења Комуналне полиције.
Дуго година овде није било никаквих радова. Чишћење је последњи пут уследило 1979. године. Тада је постојао закон који је налагао да свако мора да чисти своју обалу, међутим, он није спровођен.
- “Штитарску прашуму” неко напокон мора да среди. Дошли смо у ситуацију да не можемо ни да шљунчимо атарске путеве, ни да прођемо кроз њих. Месна заједница је подсетила становништво на Градску одлуку да обале морају да се чисте. Мз „Штитар“ била је посредник у обарању цене радова, те се установила цена дужног метра, два метра ширине од 40 динара. Ко неће да крчи сам може да плати машину – истакао је Душан Туфегџић, председник Месне заједнице “Штитар” и додао да је Комунална полиција подсећајући грађане на њихову дужност и обавезу доста помогла јер су пронашли 67 људи којима је приоритет да очисте своју обалу.
Први део акције, како би дошло до равнања и шљунчења, ће се према процени Душана Туфегџића убрзо завршити. Ове године, мештанима је на располагању око 800.000 динара за ту намену. Следеће године је у плану чишћење целокупних обала.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa