Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
ПРИЛИКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ
САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У БОГАТИЋУ

ПРИЛИКА ЗА НЕЗАПОСЛЕНЕ

У првих шест месеци одржано је 44 сајмова на којима је било присутно преко 42.000 тражиоца посла. Преко 8.200 људи добило је посао. Тренутно рекордно низак број незаослених
Национална служба за запошљавање, Филијала Шабац, организовала је протекле седмице Сајам запошљавања. У свечаној сали Општине Богатић, понуду слободних радних места представило је 30 послодаваца, којима је потребно преко 200 радника различитих профила.
Сајам је отворила Наташа Лукић Пурић, Начелник Општинске управе у Богатићу, а присутнима су се обратили Радивоје Мићић, директор Филијале Шабац, Петар Јарић, један од заменика директора Националне службе за запошљавање и Негован Станковић, државни секретар у Министарству за рад, заошљавање и борачка и социјална питања.
Резултати од старта
Сајам запошљавања, пре свега локални, према речима Негована Станковића, представља активну меру политике запошљавања, Нациналне службе за запошљавање Републике Србије.
-У првих шест месеци одржано је 44 сајма на којима је било присутно преко 42.000 тражиоца посла. Тада је преко 8.200 људи добило посао. Сајмови овакве природе дају резултате, што утиче на укупно смањење незапослених у Републици Србији – истакао је Негован Станковић.
У будуЋности све виШе
локалних сајмова
На прошлогодишњем Сајму запошљавања који је одржан у Шапцу, било је присутно око 67 послодаваца, а појавило се више од 800 незапослених лица.
- Према методологији коју примењујемо, а то је да се ефекти сајма прате шест месеци након одржавања, доказано је да је 40 одсто људи који су предали ЦВ добило посао. Те чињенице су разлог зашто ће Национална служба за запошљавање наставити са оваквим активностима – истакао је Радивоје је Мићић и додао да ће проширити места за одржавање у мањим општинама, као што су Богатић, Владимирци и Коцељева, а на јесен биће одржан Сајам запошљавања у Шапцу – закључује Радивоје Мићић.
Рекордно низак
број незапослених
Како истиче Петар Јарић статистика у евиденцији Националне службе за запошљавање у овоме тренутку је на рекордно ниском нивоу.
- Сведоци смо да Влада Реублике Србије и председник државе својим активностима и мерама које спорводи, ради на томе да створи што боље пословне услове за послодавце у Србији. Број незапослених људи данас је испод 580.000 . Уколико то упоредимо са периодом од пре 4 година, када је било 800.000 незапослених људи, јасно се види у ком правцу функционише тржиште рада – истиче Јарић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa