Инфо

2. август 2018.2. авг 2018.
НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРЈИЈИ ШАПЦАЕДУКАЦИЈОМ ДО ЧИСТОЋЕ
СЕЛЕКЦИЈА ОТПАДА УСКОРО

НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРЈИЈИ ШАПЦАЕДУКАЦИЈОМ ДО ЧИСТОЋЕ

Отпад не треба заврши ни у каквој обали, реци, али ни на региноналној депонији у Сремској Митровици. Постоје депоније за одлагање грађевинског отпада без икакве накнаде које свакодневно раде
Директорка ЈКП “Стари град” Снежана Ђокић, најавила је протекле седмице, селекцију отпада, која ће ускоро бити организована на целој територији Шапца. До сада је селективно сакупљање отпада организовано на територији градског језгра, тако што су постављана рециклажна острва. Прикупљање комуналног отпада најпре је почело територији Оридског басена и у селима северне Мачве.
- Суграђани су на почетку године добили распоред по ком се тачно зна који дан у месецу је предвиђен за сакупљање амбалажног отпада. Ми ћемо испоштовати закон о прикуљању отпада, по правилнику који нам налаже да се треба вршити посебно сакупљање амбалажног отпада. Ту не говорим само о пластици, већ о свакој врсти отпада, што је неопхдно да бисмо смањили количину – истакла је Снежана Ђокић.
У селима Мачве која до сада нису из техничких разлога била обухваћена овом акцијом, сада када су услови стечени извршена је подела материјала, тачније врећа за ову врсту отпада.
- У свако домаћинство достављен је комплет од шест врећа. То ће се наставити и у наредној години. Достављене су и информације са распоредом изношења смећа у одређеном месецу за комунални и селектовани отпад. Овом приликом бих молила суграђане уколико имају неку недоумицу позову наш кол центар или Комунално, пре него што настане проблем. Поента је да отпад не заврши ни у каквој обали, реци, али ни на региноналној депонији у Сремској Митровици. Број кол центра је 0800 200 015 – наводи Снежана Ђокић.
Када говоримо о неадекватном коришћењу посуда за одлагање комуналног отпада, Зоран Дамњановић, руководилац Сектора градске чистоће, истиче да проблеми настају зато што људи нису едуковани.
-Ово је још један од начина да људе схвате да чине прекршај тиме што грађевински отпад одлажу у комуналне посуде. То је забрањено. Постоји депонија за одлагање грађевинског отпада без икакве накнаде, а налази се у улици Кнеза Мирослава. Такође, још једна депонија је у улици Јанка Веселиновића и оне свакодневно раде – истиче Дамњановић.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa