Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
У сигурним рукама
Вртић „Ђурђевак“ брине о најмлађима и током лета

У сигурним рукама

Родитељима значи што су деца у сигурним рукама. Кроз игру у природи, уз бригу и креативност васпитачица до нових сазнања
Интересовање за боравак деце у вртићу током лета разликује се од обданишта до обданишта, али у вртићу „Ђурђевак“ као да није сезона годишњих одмора. Пет васпитача свакодневно брине о малишанима и на тај начин излази у сусрет родитељима који раде или обављају сезонске послове. У вртићу истичу да је разлог за велики број деце близина села и пријатно окружење летњиковачке шуме где се „Ђурђевак“ налази.
- Код нас је велики број деце уписан, од 70 до 90 малишана у пет васпитних група и полудневни боравак, који обухвата две групе. Велика долазност деце у току лета. Раније су годишњи одмори за запослене били обавезни, а сада то више није случај. Родитељи своју децу могу да доведу у вртић када имају радне обавезе током летњих месеци. Деца овде имају сигурност, јер обављамо васпитно-образовни рад, исти као и у периоду од септембра месеца - истакао је Иван Савковић, васпитач.
Родитељима значи што у току летњих месеци могу своју децу да доведу у вртић, знајући да су у сигурним рукама, јер стручни кадар Предшколске установе „Наше дете“ и вртића „Ђурђевак“ на најбољи начин брине о малишанима. Деца се друже са вршњацима, кроз игру науче нешто ново и то време проведу у природи.
- Презадовољна сам услугом коју нуди вртић и радом. Другачије је када знамо где су нам деца. Када се друже и уче кроз активности, посебно овде у природи и парку - навела је Весна Жабарац, мајка.
Запосленој мами Сањи Митрашиновић рад вртића у овом периоду знатно олакшава свакодневне активности и одлазак на посао.
- Много ми значи то што дете током лета може да борави у вртићу, јер код куће нема ко да га чува док проводим време на послу. Сигурна сам да им је ово друга кућа. Када доведем дете ујутру у вртић, целокупно особље се поздравља са децом, као и ми родитељи код куће. Ово је сигурно место, поред тога много науче. Васпитачи се труде да их анимирају кроз песмице и приредбе. Такође, проводе доста времена и у природи. Сви раде као тим који је у служби наше деце - рекла је Сања.

М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa