Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
УСПЕШНА ПРИПРЕМА ЗА БЕБЕ
ДОМА ЗДРАВЉА “ДР ДРАГА ЉОЧИЋ” ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКУ НАЦИОНАЛНУ НЕДЕЉУ ДОЈЕЊА

УСПЕШНА ПРИПРЕМА ЗА БЕБЕ

Дојење представља најједноставији, најздравији и најекономичнији начин исхране новорођенчади и одојчади до 6 месеци, до када у потпуности задовољава све нутритивне потребе детета
Дом здравља “Др Драга Љочић” обележио је под слоганом “Дојење као темељ живота”, протекле седмице у Служби патронаже Светску и Националну недељу дојења. Од првог до седмог августа по 26. пут се у 170 земаља обележава Светска недеља дојења.
Тим за едукацију овог Дома здравља “Др Драга Љочић” одржао је низ активности као што су предавања и радионице за труднице, са циљем да се будуће мајке успешно припреме да доје своје бебе. Одржане активности подразумевају целокупан и широк дијапазон.
- Циљ едукације је побољшање информисања будућих мајки о значају природне исхране као најквалитетнијег начина исхране детета. Дојење представља најједноставији, најздравији и најекономичнији начин исхране новорођенчади и одојчади до 6 месеци, до када у потпуности задовољава све нутритивне потребе детета – истакао је заменик директора Дома Здравља “Др Драга Љочић” прим. др Мирослав Миљешић.
У склопу Светске недеље дојења у свим службама Дома Здравља “Др Драга Љочић” постављене су изложбе и панои на ову тему. У Служби за здравствену заштиту деце и Патронажној служби спроведена је анонимна анкета међу мајкама са малом децом.
-Спровођењем анкете желели смо да сазнамо колика је заступљеност природне исхране у укупној популацији што нам је значајно за даља планирања активности у том правцу. Битно нам је да стекнемо бољи увид у заступљеност природне, вештачке и комбиноване одојчади – навео је доктор Миљешић.
Дом здравља “Др Драга Љочић”, организовањем различитих активности делује превентивно, те је у недељу на Старом граду, у току пливачког маратона спроведено мерење крвног притиска и шећера у крви. Након годишњих одмора већ у септембру наставиће се са акцијама превентивних прегледа у сеоским месним заједницама, а план је укључење и градских и приградских месних заједница.
Кроз редован рад у амбулантама, запослени обављају циљане и систематске прегледе - програм вакцинације од најчешћих заразних болести, очувања здравља уста и зуба код деце и друге превентивне активностии у циљу побољшања и унапређења здравља.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa