Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
ШАБАЦ ГРАД ХУМАНИХ ЉУДИ
АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

ШАБАЦ ГРАД ХУМАНИХ ЉУДИ

Протекле седмице у просторијама Културног центра организована је акција довровољног давања крви. Према речима Зорана Радукића, координатора за окупљање добрвољних даваоца крви Црвеног крста Шабац, традиционална акција одржава се сваке године у августу.
- Акцију организујемо у сарадњи са Локалном самоуправом која нас подржава и која нам помаже. Јединице крви се смањују, а потребе су све веће. Одзив је јако добар, а Шабац је град хуманих, те смо у самом врху на нивоу Србије. Надам се да ћемо овај тренд задржати у наредном периоду и да нико неће остати без ове драгоцене течности – истакао је Зоран Радукић.
Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије, истакла је овом приликом захвалност Скупштини града Шапца која је им је омогућила простор.
- Од када је кренула примена новог закона, првог јануара, ми смо сваке недеље у Културном центру. Овај дан је посебан зато што је акција у августу традиционална, а иначе педесетак добровољних даваоца сваке среде да крв. Црвени крст Шабац и Институт за трансфузију се уз помоћ колега из Опште болнице Шабац заједно труде да обезбеде све потребно за збрињавање пацијената са територије Шапца и околних места. Такође и грађанима са овог подручја који се лече у здравственим институцијама у Београду – закључује Ивана Родић.

К.Ј.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa