Инфо

9. август 2018.9. авг 2018.
У госте стиже “Стара дама”
Дерби са војводином (С. 20:00)

У госте стиже “Стара дама”

Војводина има "континуитет" високих амбиција и незадовољавајућих резултата - Поново желе пласман у врху табеле, поново нови тренер, а опет на зачељу - Нема фаворита у Шапцу
Уколико је Чукарички, претходни ривал Мачве, пример стабилног, добор организованог клуба, онда је наредни противник на другој страни те хијерархије. Некада беше то клуб за пример. Знао је да шокира све титулом у СФРЈ 1989. године, да 60-их игра четвртфинале Купа шампиона, 90-их да буде равноправан са Звездом, Партизаном, у неколико наврата је и у овом веку парирао “вечитим”, но Михаиловић, Јокановић, Пантелић, Говедарица, Шаула, Сабо, Самар-џић, Коцић, Качар, Тадић и други само су прошлост. Новосадска “стара дама” сада је тим који често мења тренере, где управе долазе и одлазе, већ по правилу, високе амбиције на старту сезоне поткопа лош учинак на терену. Нису се управе и тренери либили неких ранијих лета да најаве поход ка титули, формиран је моћан пул спонзора, но све би брзо падало у воду, те се догађало да тренери одлазе после једне или две утакмице, а управе “падају” полусезону од именовања. Воле “Вошу” многи, синоним је северне аутономне покрајине, понос Новог Сада, има навијаче и ван тог простора, но одавно ту љубав не узвраћа.
Још крајем прошле сезоне, кратку, неуспешну епизоду са Илијом Столицом на клупи прекинуо је повратак Александра Веселиновића, тренера који је са Спартаком направио најпријатније изненађење лиге. Супер лигу су започели са високим, европским амбицијама, а почели са два ремија после два прокоцкана вођства и поразом од екипе са дна. Без победе у Шапцу, можда Веселиновић већ у августу заврши другу мисију у овом клубу. Претходне сезоне у Шапцу није било победника, но та Војводина и ова сада имају само исти грб, дрес, голмана Роцкова, капитена Антића и напада Езеа, с обзиром да је током прелазног рока у клуб дошло 12, потенцијално 14 фудбалера! Нова имена: Стојковић, Мирков, Милојевић, Ђурић, Фофана, Ђорђевић, Зломислић, Хухумис, Граовац, Старчић, Гојков, Симић, а близу потписа су Ђуричин и Дринчић. Највећа опасност сигурно прети од центарфора Фофане, познатог свим у дресу Партизана и Чукаричког.
Шапчани су ове зиме имали три бода против великог ривала на длану, но ипак је меч завршен ремијем, праведно, али уз жал. У рану јесен, на “Карађорђу” славио је домаћин. Иако има високе амбиције, далеко од тога да Новосађани импресионирају на старту лиге. Аца Веселиновић имао је одличан низ са Суботичанима у Супер лиги који је прекинут баш у Шапцу, по хладном времену и смрзнутом терену. Сада ће време бити другачије, но надамо се не и исход у утакмици против тима који предводи.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa